În prima lună a anului 2021, peste 200 de persoane și-au găsit un loc de muncă

 -  -  898


În prima lună a anului 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, au fost încadrate în muncă 206 persoane, dintre care 194 au fost femei, informează Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud.

”Din totalul persoanelor încadrate în muncă, 95 au peste 45 de ani, 33 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 38 au între 25 și 35 de ani, iar 40 sunt tineri sub 25 de ani. În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 71 provin din mediul urban, iar 135 persoane sunt din mediul rural”, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Bistrița-Năsăud.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale și postliceale (77), urmate de cele cu studii gimnaziale (60). Numărul celor cu studii profesionale este de 40, cei cu studii superioare sunt în număr de 17, iar cei cu studii primare sunt în număr de 12.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Bistriţa – Năsăud, 152 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a AJOFM beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în prima luna a anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 650 persoane.

0 notes
23 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *