În primele șapte luni ale anului, peste 1.800 de persoane și-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM

În perioada ianuarie – iulie 2023, peste 1.800 de persoane din județul Bistrița-Năsăud şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). 

În primele șapte luni ale anului 2023, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Bistriţa – Năsăud au fost încadrate în muncă 1.824 persoane, dintre care 860 femei. Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 971 au peste 45 de ani, 184 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 240 au între 25 și 35 de ani, iar 429 sunt tineri sub 25 de ani. În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 736 provin din mediul urban, iar 1.088 persoane sunt din mediul rural”, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Bistrița-Năsăud.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale și postliceale (632), urmate de cele cu studii gimnaziale (597). Numărul celor cu studii profesionale este de 375, cei cu studii superioare sunt în număr de 135, iar cei cu studii primare sunt în număr de 85.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Bistriţa – Năsăud, 1.805 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele instituției.

Pentru integrare pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, în primele șapte luni ale anului 2023, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 3.709 persoane”, mai arată AJOFM Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *