Economic

În primul semestru al anului, peste 1.600 de persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Bistriţa-Năsăud

 -  - 


În primul semestru al anului 2022, peste 1.600 de persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Bistriţa-Năsăud, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

”În primul semestru al anului 2022, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Bistriţa – Năsăud au fost încadrate în muncă 1.603 persoane, dintre care 737 femei. Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 850 au peste 45 de ani, 190 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 253 au între 25 și 35 de ani, iar 310 sunt tineri sub 25 de ani. În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 794 provin din mediul urban, iar 809 persoane sunt din mediul rural”, se arată în comunicatul AJOFM Bistrița-Năsăud.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale+postliceale (544), urmate de cele cu studii gimnaziale (448). Numărul celor cu studii profesionale este de 373, cei cu studii superioare sunt în număr de 121, iar cei cu studii primare sunt în număr de 117.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Bistriţa – Năsăud, 1153 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primul semestru al anului 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 3322 persoane.

76 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.