În primul trimestru al anului, peste 600 de persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Bistriţa–Năsăud

 -  - 


În primul trimestru al anului 2022, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Bistriţa-Năsăud au fost încadrate în muncă 629 persoane, dintre care 283 femei.

”Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 300 au peste 45 de ani, 89 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 111 au între 25 și 35 de ani, iar 129 sunt tineri sub 25 de ani. În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 239 provin din mediul urban, iar 390 persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale+postliceale (225), urmate de cele cu studii gimnaziale (162). Numărul celor cu studii profesionale este de 150, cei cu studii superioare sunt în număr de 53, iar cei cu studii primare sunt în număr de 39”, precizează AJOFM Bistrița-Năsăud.

Totodată, din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Bistriţa-Năsăud, 461 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primul trimestru al anului 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.902.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.