În sfârșit se realizează un SONDAJ cultural pe tot județul! Deocamdată, “MILLION dollar boys” Cosma și Țărmure fac evenimente după ureche și diametral opuse: folclor vs. muzică clasică

 -  -  1005Trei primari PSD au bătut palma pentru un proiect de analiză a culturii în zonele pe care le conduc. Ovidiu Crețu, Gheorghe “Don Juan” Nichita (Iași) și Ovidiu Portariuc (Botoșani) au demarat împreună proiectul „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”, finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014.

Valoarea totală a proiectului este de 863.268,95 lei, finanţarea nerambursabilă fiind acordată în proporţie de 100% pentru chletuielile eligibile.

cretuzObiectivul general al proiectului este promovarea unei mai bune înţelegeri a diversităţii culturale şi consolidarea dialogului intercultural, inclusiv prin consolidarea culturii minorităţilor în judeţele Botoşani, Bistriţa – Năsăud şi Iaşi.

Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni, iar pornind de la studiile ce vor fi realizate se doreste:
– identificarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural în arta și cultura minorităților;
– constituirea unui punct de plecare pentru proiecte pilot la nivelul comunităților.

Firma care va câștiga licitația va realiza a trei strategii cu impact județean cu privire la conștientizarea diversității culturale, inclusiv privind culturile minoritare (câte unul pentru fiecare județ).

“MILLION dollar boys” Cosma și Țărmure NU au nevoie de studii și se întrec în evenimente diametral opuse: Folclor vs. Muzică Cultă

Centrul Cultural Municipal are un buget exorbitant, aproximativ 22.5 MILIARDE pentru un copy-paste a agendei de anul trecut, scăldată în folclor.

c8Cap de afiș este Festivalul International de folclor ,,Nunta Zamfirei” – ediția a XX- a, care costă 80.000 lei – un festival ce se desfășoară pe aceeași rețetă de ani buni: ansambluri folclorice de amatori veniți din diferite țări care dănțuiesc în Bistrița, promovând pacea între popoare.

“Zilele Municipiului Bistrița” e cel mai amplu evenimet realizat din bani publici. Micii din Viișoara și concertele de pe Pietonal costă 295.000 lei.

“Serbările Bistriței Medievale” costă 80.000 lei și întregesc un tablou cultural care nu depășește limitele județului.

Vezi bugetul lui Dorel Cosma pe 2015:

https://www.ziardebistrita.ro/te-doare-sufletu-cand-vezi-cum-se-scurg-banii-nostri-dorel-cosma-are-pe-mana-22-de-miliarde-pentru-sub-cultura-pe-2015/

tzȚărmure are un buget de aproximativ 20 de MILIARDE și niciun eveniment de răsunet național, cel puțin anul ăsta iese în evidență cu achiziționarea unui autocar cu câteva sute de mii de euro, dar și cu înființarea unei trupe de dansatori profesioniști, dar plătiți din bani publici. Ciudată combinație, oricum!
Iată cele mai scumpe evenimente ale Centrului Județean pentru Cultură:

Manifestări dedicate „Zilei Internaționale a României” – 100.000 de lei

Școala Internațională de Pictură – 100.000 de lei

Expoziție de Zadii – 100.000 de lei

„Festivalul Usturoiului” – 100.000 de lei

Vezi agenda culturală a lui Țărmure pe 2015 și banii alocați fiecărui act artistic:

https://www.ziardebistrita.ro/cultura-judetului-spumega-de-atata-elitism-vezi-cati-bani-are-tarmure-pe-mana-in-2015-maculatura-cd-uri-de-raft-se-regasesc-la-pachetul-de-20-de-miliarde/

tz5 - CopyCei doi manageri culturali, susținuți de Crețu și Radu Moldovan fac spectacole de un MILION de euro pe an, dar deocamdată NU există niciun element care să cuantifice impactul acestor evenimente oferite GRATIS populației, dar care ascund costuri ENORME și interese pe măsură…

0 notes
130 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *