Ultimele noutati

Gata cu monopolul Hiperdia, pe tomografie! În sfârșit, Spitalul Județean aduce un tomograf și un R.M.N, proiect finanțat de Banca Mondială! Așa trebuia să fie de la început!

Gabriel Lazany, managerul interimar al Spitalului Județean a început să iasă public și anunță treptat investițiile demarate anterior care acum se bucură de finanțare. Prima ieșire publică a fost la sediul Primăriei Bistrița, unde directorul interimar a prezentat proiectul privind realizarea Centrului de Radiologie!

Lazany se află la București și a raportat către Radu Moldovan următoarea investiție a Spitalului Județean: computer-tomograf, un RMN și un sistem de arhivare a datelor. Anunțul a fost postat pe pagina președintelui CJ și de-acolo către presa locală. De menționat că aceste investiții se realizează din fondurile Băncii Mondiale și odată cu Bistrița au mai prins finanțare pentru tomograf: Zalău, Piatra Neamț, Suceava, Sf. Gheorghe, Târgu Jiu, Buzău, Botoșani, Pitești, Ploiești, Brașov, Sibiu, București, Tulcea, Ialomița, Giurgiu, Călărași, Alexandria.

Radu Moldovan: o nouă veste bună pentru județul nostru!

j9

a1

 

 

 

 

 

 

a2

a3

 

 

 

 

 

 

 

“Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost cuprins în licitația Băncii Mondiale, prin care se va achiziționa pentru spitalul nostru un Computer Tomograf ultramodern, un RMN și un PACS (Sistem de Arhivare și Transmitere a Datelor). O investiție care va facilita investigațiile pacienților direct în Spitalul Județean.

Această veste bună am primit-o de la Directorul General Interimar,Gabriel Lazany, aflat la București pentru promovarea unui proiect revoluționar de modernizare a Secției de Terapie Intensivă și pentru pașii finali de acreditare a Laboratorului de Analize Medicale a Ambulatoriului Spitalului Judetean de Urgență.

Acești noi pași în modernizarea sistemului sanitar vin în urma unor investiții de peste 20 de milioane de euro, a Consiliului Judetean și a Guvernului României, în infrastructura de sănătate a județului nostru. Sănătatea este o prioritate pentru mine și prin aceste investiții, prin atragerea de noi medici, vom putea crea un act medical de calitate pentru bolnavii care trec pragul Spitalului Judetean. Asta, pentru că ne pasă de oameni și de problemele lor!” – a postat Radu Moldovan pe facebook

În ultimii 8 ani, Spitalul Județean a beneficiat de finanțări pentru modernizare, în baza unui contract încheiat între Banca Europeană de Investiții și Guvernul României. Astfel, s-a modernizat Maternitatea și Blocul Operator iar din fonduri norvegiene a fost realizată reabilitarea termică. În planul imaginii, Radu Moldovan președintele Consiliului Județean a câștigat prin mediatizarea excesivă a modernizărilor realizate din fonduri nerambursabile pentru dotarea și reabilitarea acestor secții ale Spitalului Județean. Șantierul a fost vizitat de fiecare dată când vreun ministru PSD poposea în județ, dar și periodic, de însuși președintele CJ.

 

k9

k12

 

 

 

 

 

 

page1-404x400

o0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Investițiile în infrastructura de sănătate s-au realizat din fonduri nerambursabile în mai multe orașe din România, în baza unor împrumuturi guvernamentale. La fel este și în cazul computerului tomograf ș i a RMN-ului care va fi adus în sfârșit la Bistrița, după ani buni de promisiuni.

Gabriel Lazanyi și Radu Moldovan punctează din nou la capitolul imagine prin aceste investiții demarate anterior dar care acum prind finanțare. Până acum, Bistrița beneficia de un singur centru unde se puteau realiza tomografii, centru privat, amplasat în incinta Policlinii. Pacienții Spitalului Județean erau transportați la Hyperdia unde li se realiza tomografia, după care erau aduși înapoi a sediul Spitalului Județean!

Hiperdia avea MONOPOL de ani buni! Abia acum, Spitalul Județean îi deranjează și accesează finanțare pentru tomograf și RMN! 

 

h6

h12

 

 

 

 

 

 

 

 

h81

h87

 

 

 

 

 

 

 

În 2013, liderii politici de astăzi au participat la un eveniment organizat de Hyperdia, iar abia după 4 ani, Spitalul Județean este dotat cu un computer tomograf, investiție ultra-necesară încă de la începutul modernizărilor pe Sănătate!

 

Citiți și:

lazany-800x400

Fostul patron al brutăriei ALCES, Gabriel Lazany, NUMIT director interimar la Spitalul Județean! Mircea Buta (65 de ani) are vârsta pensionării și își ia ADIO de la funcția de manager pe care a deținut-o 22 de ani!
Comentarii

  • asistent medical

    Cum de ce ? Ordin de la Dragnea .

  • Oare de ce Radu Moldovan dupa ce a profitat din plin de Spitalul Judetean la dat acum pe mana UDMRU-lui ?

  • Ștefan Horea.

    Felicit conducerea Spitalului B-N în frunte cu Mircea Gelu Buta care în perioada administrării spitalului a avut realizări de excepție ,le urez urmașilor continuarea acestor realizări și educarea personalului ,medici, asistente… la același nivel. OMUL este singurul care merită atenție și grijă.

Caricatură

Ziar de Bistrita