În situația în care va fi necesar, containerele Primăriei Bistrița ar putea fi transformate în saloane pentru pacienți

 -  -  11180


Primăria Bistrița a anunțat că va pune la dispoziția Spitalului Județean de Urgență Bistrița 7 din cele 8 containere pe care le-a cumpărat pentru a le transforma în locuințe sociale. Potrivit primarului, în situația în care se va ajunge la un număr mare de îmbolnăviri, containerele ar putea fi mutate în curtea SJU Bistrița și ar putea fi transformate în saloane provizorii pentru pacienți. 

Containerele au două camere, o baie și o bucătorioară, deci ar putea să stea două persoane în ele. (…) În urma unei discuții pe care am avut-o cu doamna director Andrițoiu (n.r. – dr. Anca Andrițioiu – directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud) și cu președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, am decis să ținem acele containere în rezervă, pentru că în stadiul 5 sau 6 sau 7, în care spitalele nu mai fac față și bolnavii sunt ținuți în corturi câte 20, în astfel de situații, acele containere pot să fie o extensie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Noi am putea să le ducem acolo în curte și în cele două camere să fie plasați bolnavii. Așa că am decis să le ținem în rezervă. (…) Cel mai important e că ele ar putea fi amplasate în curtea spitalului”, a declarat primarul Ovidiu Crețu.

Totuși, primarul afirmă că dacă va fi nevoie, containerele Primăriei Bistrița ar putea fi folosite și pentru cazarea persoanelor asupra cărora se impune măsura carantinării.

Dacă totuși va fi nevoie să le instalăm pentru carantină undeva vom face lucrul acesta, dacă nu le ținem pentru faza aia dificilă care se zice că va fi la începutul lunii iunie”, a mai adăugat primarul.

Ovidiu Crețu a mai adăugat că Primăria Bistrița are 8 astfel de containere, însă unul este ocupat, astfel că 7 ar putea fi puse la dispoziție în caz de necesitate.

Întrebat dacă adminsitrația locală a luat în calcul să pregătească inclusiv cortul de mari dimensiuni pe care îl deține și care era utilizat cu doverse ocazii, primarul a adăugat: ”Deocamdată cortul utilizabil, dar nu l-am scos să îl verificăm, să îl vedem. În momentul în care ni se va cere să instalăm undeva cortul respectiv, o să facem acest lucru și el va fi funcțional și igienizat. Nu o să fie cu lampioane așa cum era când în el funcționa teatrul de vară, ci va fi în varianta simplă și utilizabilă”.

De asemenea, întrebat dacă știe câte persoane sunt în izolare la domicilui pe raza municipiului Bistrița, primarul Ovidiu Crețu a spus că este vorba despre 44 de persoane.

1 notes
305 views
bookmark icon

One thought on “În situația în care va fi necesar, containerele Primăriei Bistrița ar putea fi transformate în saloane pentru pacienți

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *