Social

În trei luni, 40 de familii au apelat la centrul Primăriei Bistrița destinat cetăţenilor români din diaspora

 -  - 


În luna iulie a acestui an, Primăria Bistrița a deschis un centru de informare şi suport pentru românii din diaspora, unde cei care doresc să-şi reclădească viaţa la Bistriţa pot beneficia de consiliere.

În primele trei luni de funcționare, la serviciile acestui centru au apelat 40 de familii, potrivit primarului Ioan Turc.

Au recurs la serviciile centrului Info Diaspora 40 de familii, dintre care 11 s-au reîntors la Bistrița. Evident, nu pretind că s-au întors pentru că au apelat la serviciile acestui centru, dar am pus umărul pentru ca reîntoarcea lor în țară, la Bistrița, să fie cât mai facilă”, a declarat primarul Ioan Turc.

Edilul Bistriței spune că municipiul a fost primul din România care a înființat un astfel de centru în semn de deschidere către românii plecați în străinătate.

Centrul Info Diaspora este deschis la sediul Primăriei municipiului Bistriţa, Piaţa Centrală nr. 4. Acesta facilitează integrarea pe piaţa muncii, în sistemul educaţional, dar şi în comunitatea locală a tuturor bistriţenilor reveniţi acasă.

Cei interesaţi pot accesa informaţii referitoare la acte, proceduri, termene şi vor fi îndrumaţi pas cu pas pentru a se putea descurca mai uşor.

Centrul funcționează de luni până vineri, între orele 9.00 şi 17.00.

27 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.