În zilele de 31 mai și 1 iunie – campanie de vaccinare a elevilor care au împlinit 16 ani; mai multe puncte de vaccinare vor fi amenajate în județ

 -  -  1013


Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean și al autorităților locale, organizează o campanie de vaccinare a elevilor care au împlinit vârsta de 16 ani. Aceasta este programată să se desfășoare în zilele de 31 mai și 1 iunie, în mai multe puncte din județ.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Mihai Mureșan, a anunțat că a solicitat directorilor unităților de învățământ să transmită o situație cu privire la numărul de doritori.

Încă de luni am transmis formularul acela prin care părinţii să-şi poată exprima acordul scris în toate unitățile de învățământ şi am solicitat ca până vineri să ne fie transmisă o inventariere a numărului de doritori care să vor se vaccineze. Eu sper să fie suficient de mulţi doritori în așa fel încât treaba aceasta să se constituie într-o activitate de succes. Cred că această problemă a vaccinării, atât a tinerilor cu vârste între 16 şi 18 ani, cât şi a personalului angajat din școli rămâne o problemă deschisă. (…) Sper să avem în rândul angajaţilor din învăţământ acel procent care să ne permită un confort din punctul acesta de vedere și să putem să considerăm că pericolul în unitățile de învățământ este mai mic”, a declarat Mihai Mureşan într-o ședință a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud.

Mihai Mureșan

Potrivit ISJ Bistrița-Năsăud, vaccinarea elevilor împotriva COVID-19 se va face cu serul Pfizer, campania desfășurându-se în zone special amenajate din orașele Bistrița, Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi, dar și Prundu-Bârgăului.

Puncte de vaccinare vor fi amenajate astfel:

  • Bistrița – 31 mai și 1 iunie – Palatul Culturii;
  • Beclean – 1 iunie – Parcul orașului;
  • Năsăud – 1 iunie – în fața Judecătoriei;
  • Sângeorz-Băi – 1 iunie – Parcul orașului;
  • Prundu-Bârgăului – 1 iunie – Centrul de vaccinare.

Elevii sub 18 ani vor prezenta cartea de identitate și vor fi însoțiți de un părinte sau vor prezenta acordul semnat de unul dintre părinți.

0 notes
138 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *