Încă 2.200 de doze de vaccin antigripal vor ajunge în județul Bistrița-Năsăud

 -  -  4357


2.200 de doze de vaccin antigripal vor ajunge în județul Bistrița-Năsăud începând de săptămâna viitoare, asta după ce directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, a solicitat Ministerului Sănătății suplimentarea dozelor repartizate.

Potrivit Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud, pentru a se asigura că dozele vor sosi în județ, prefectul Ovidiu Victor Frenț a purtat discuții cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a confirmat că cele 2.200 de doze de vaccin antigripal vor începe să ajungă în județul nostru săptămâna viitoare, urmând a fi imediat distribuite medicilor de familie, conform solicitărilor.

De asemenea, farmaciile din județ pot să își completeze stocurile de vaccin antigripal lansând comenzi către furnizorii autorizați.

Suplimentarea dozelor de vaccin antigripal a venit în contextul în care ultimele două săptămâni au fost declarate săptămâni epidemice în Europa, numărul cazurilor de gripă depășind deja la nivelul României 5.000 de cazuri din care 39 s-au soldat cu decesul persoanelor cu virus gripal.

Până în prezent, în județul Bistrița-Năsăud au fost înregistrate doar 5 cazuri de îmbolnăvire cu virus gripal și niciun deces.

Gripa este o infecţie respiratorie contagioasă, cu potenţial mic de ameninţare dacă este tratată la timp. Simptomele gripei apar la aproximativ două-trei zile după expunerea la virus şi includ: febră, frisoane, tuse, durere în gât, nas înfundat, durere de spate, braţe şi picioare. Deşi manifestările sunt asemănătoare cu cele cauzate de răceală, în cazul gripei sunt totuşi mai severe şi durează mai mult timp. Dacă aveți aceste simptome adresați-vă imediat medicului de familie” atrage atenția Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud.

4 bookmark
0 notes
82 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.