Încă 8 cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Bistrița-Năsăud. Printre persoanele infectate se numără și un cadru didactic

 -  -  997În ultimele 24 de ore, încă 8 noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate la nivelul județului Bistrița-Năsăud, bilanțul total al îmbolnăvirilor ajungând la 1.383. De asemenea, a fost înregistrat și un nou deces, al unei femei de 94 de ani. Pacienta suferea și de alte afecțiuni.

Potrivit informaţiilor transmise de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud,  printre cele 8 persoane confirmate recent cu COVID-19 se numără și un cadru didactic de o unitate de învăţământ din Zagra. Trei noi cazuri au fost confirmate în municipiul Bistriţa şi câte un caz în oraşul Beclean şi localităţile Budacu de Jos, Matei şi Tiha Bârgăului.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 4 persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Astfel, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud precizează că, la data de 19 septembrie, situația epidemiologică la nivelul județului este următoarea: 

• 1381 cazuri confirmate de CoVid-19; (în statistica județeană apar două cazuri în minus față de datele prezentate de Grupul de Comunicare Strategică la nivel național, ceea ce înseamnă că două persoane din județul Bistrița-Năsăud au fost internate în alt județ);

• 99 decese;

• 1197 persoane externate (1014 externate vindecate și 183 externate la cerere);

• 72 persoane izolate;

• 355 persoane în carantină;

• 175 teste (152 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la Cluj-Napoca și laboratoare private).

În ceea ce privește situația pe unități administrativ – teritoriale, aceasta se prezintă în felul următor: 

La nivel național, situația este următoarea:

0 notes
122 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net