Rezultate pozitive pentru doi angajați de la Ambulanță, în urma testării COVID-19

 -  -  21412


Au sosit rezultatele testării COVID-19 în cazul a 33 din cei aproape 70 de angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud cărora le-au fost recoltate probe după ce o asistentă din cadrul unității a fost confirmată cu noul coronavirus.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, din cele 33 de probe care au fost analizate la data de 4 mai, 31 sunt negative și două pozitive.

”În urma confirmării prezentei coronavirusului la un angajat al Serviciului de Ambulanță Județean, în seara zilei de 3 mai au fost recoltate probe de la 33 de salariați, din două ture operative și o parte din ne-operativi. Aceste probe au fost duse la laboratorul de testare în dimineața zilei de 4 mai. Dintre acestea, 2 sunt pozitive, iar restul de 31 sunt negative”, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Pe lângă cele 33 de probe deja analizate, în lucru mai sunt încă 34 de probe prelevate tot de la angajați ai SAJ Bistrița-Năsăud. ”Aceste probe au intrat în lucru astăzi, 5 mai”, a mai anunțat sursa citată. Cel mai probabil, rezultatele în cazul acestor probe vor fi date publicității mâine.

Până în prezent, 26 de angajați ai sistemului sanitar de la nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost diagnosticați cu COVID-19. Dintre aceștia, 19 sunt cadre medicale (7 medici și 12 asistenți) și 7 sunt persoane care fac parte din personalul auxiliar (infirmiere). Dintre cele 26 de persoane confirmate cu noul coronavirus, 9 au fost declarate vindecate.

2 notes
537 views
bookmark icon

2 thoughts on “Rezultate pozitive pentru doi angajați de la Ambulanță, în urma testării COVID-19

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *