Încă doi oameni din Bistrița-Năsăud au murit din cauza pneumoniei. Alți doi, diagnosticați cu gripă

 -  -  1440Crește numărul persoanelor decedate din cauza afecțiunilor de sezon! În cea de-a doua săptămână a noului an, în județul Bistrița-Năsăud s-au mai înregistrat încă două decese cauzate de pneumonie, dar și două noi cazuri de gripă. În ceea ce privește vaccinul antigripal, Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud spune că cele 16.550 de doze repartizate județului nostru au fost deja utilizate. 

Dacă până la finele anului trecut în Bistrița-Năsăud s-au înregistrat 3 cazuri de decese cauzate de pneumonie, de la începutului noului an, alte două persoane și-au pierdut viața după ce s-au îmbolnăvit de pneumonie și au făcut forme grave ale bolii. Potrivit dr. Anca Andrițoiu, directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, ultimele două decese au fost înregistrate la pacienți vârstnici, o femeie de 82 de ani și un bărbat de 88 de ani, din localitățile Uriu și Mureșenii Bârgăului. De asemenea, numai în intervalul 6 – 12 ianuarie s-au înregistrat peste 180 de cazuri de pneumonie, fiind necesară internarea în spital a 52 de pacienți.

Și numărul infecțiilor acute ale căilor aeriene superioare a fost în creștere în intervalul 6 – 12 ianuarie, fiind raportate peste 1.500 de astfel de îmbolnăviri, cele mai multe la grupele de vârstă 15 – 49 de ani (391 cazuri) și 5- 14 ani (390 cazuri). Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor aeriene superioare, doar 1 la sută (15 cazuri) au necesitat internare.

În plus, în această perioadă încă două persoane, care provin din grupa de vârstă 15 – 49 de ani, au fost diagnosticate cu gripă. În prima săptămână din noul an a mai existat un astfel de caz, la un bărbat de 39 de ani, din municipiul Bistrița. Astfel, de la debutul sezonului rece, în județul Bistrița-Năsăud s-au înregistrat în total 3 cazuri de gripă, toți pacienții necesitând spitalizare și tratament de specialitate.

În ceea ce privește dozele de vaccin antigripal, dr. Anca Andrițoiu spune că județului Bistrița-Năsăud i-au fost repartizate 16.550 de astfel de doze și încă 40 destinate copiilor, însă acestea au fost deja utilizate pentru imunizarea populației care a provenit din categoriile de risc.

0 notes
565 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *