Încă două case de tip familial vor fi construite în Bistrița-Năsăud, pe raza comunei Șieu Măgheruș

 -  -  3387


În județul Bistrița-Năsăud vor fi construite încă două case de tip familial, potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Vasile Puica. Într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV, acesta a declarat că ambele case ar urma să fie construite pe raza comunei Șieu Măgheruș. Administrația locală din această comună va pune la dispoziție terenul necesar pe care să fie construite casele.

Suntem în discuții avansate cu Primăria Șieu Măgheruș pentru a mai construi două case de tip familial și acolo. Demersurile au fost începute anul trecut, printr-un acord de principiu pe care l-am primit din partea Consiliului Local Șieu Măgheruș. Acum așteptăm ca starea juridică a terenurilor să permită ca acestea să fie predate către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, iar noi mai departe către Direcția Genrală de Asistență Socială și Protecția Copilului și, ulterior, către Fundația Hope and Homes for Children România, care a mai construit case de acest tip în județ, după care va începe șantierul” a declarat Vasile Puica.

Casele vor fi construite pe un teren pe care funcționa în trecut un magazin sătesc și pe care mai există și alte clădiri aflate în paragină, dar care vor fi demolate, iar în locul lor vor fi construite cele două case pentru copiii din centrele de plasament.

Potrivit vicepreședintelui CJ B-N, în cele două case ar urma să fie mutați copii cu handicap grav din centrul de plasament de pe strada Toamnei din Bistrița, cât și din centrul de la Beclean.

Fundația Hope and Homes for Children România a inaugurat, anul trecut, încă trei case de tip familial pe raza județului Bistrița-Năsăud, două la Năsăud și una la Bistrița. De asemenea, alte două case de acest gen mai există în localitatea Teaca.

Casa de tip familial este un serviciu care oferă copiilor şi tinerilor un mediu cât mai apropiat de cel familial. Într-o casă trăiesc 14 copii care primesc găzduire, îngrijire, educaţie, spirjin emoţional şi consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă.

3 bookmark
0 notes
112 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.