Încă două comune intră pe lista celor în care sunt impuse restricții din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19

 -  -  1046


Încă două comune din județul Bistrița-Năsăud au ajuns la o incidență cumulată a cazurilor de COVID-19 mai mare de 1,5 la mia de locuitori. În această situație, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat o nouă hotărâre care cuprinde măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, comunele Milaș și Chiochiș au depășit acest prag, fiind impuse restricții.

În Milaș și Chiochiș, unități administrativ-teritoriale unde incidența de îmbolnăviri în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi anterior este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective”, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Noile restricții intră în vigoare începând cu data de 17 octombrie 2020 și vor fi ridicate atunci când se va nregistra o scădere a numărului de cazuri pozitive.

Reamintim că alte opt unități administrativ-teritoriale, printre care și municipiul Bistrița, au o incidență a cazurilor de COVID-19 mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

0 notes
171 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *