Încă o amendă de 10.000 de lei aplicată unui bărbat care a abandonat deșeuri în natură, la Viile Tecii

Un bărbat care a abandonat deșeuri pe raza localității Viile Tecii s-a ales cu o amendă în cuantum de 10.000 de lei, a anunțat ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud. El a fost identificat cu ajutorul unor facturi găsite printre gunoaiele aruncate în natură.

Poluarea mediului înconjurător prin abandonul deșeurilor în natură este o faptă gravă pe care încercăm să o combatem prin acțiuni de monitorizare și control ale Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și de Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud. În urma acestor acțiuni s-a descoperit o cantitate semnificativă de deșeuri în zona Podul Poienii de pe raza localității Viile Tecii. În urma cercetărilor efectuate de către inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, a fost identificat numitul C.I. din localitatea Viile Tecii care s-a făcut vinovat de această faptă și a fost amendat cu suma de 10.000 lei”, a declarat directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud reamintește că operatorul de salubritate Supercom SA preia toate tipurile de deșeuri generate într-o gospodărie – deșeurile reciclabile și reziduale – de la poarta casei, iar celelalte tipuri de deșeuri – deșeuri provenite din construcții, deșeuri voluminoase, deșeuri vegetale, deșeuri electrocasnice – se preiau fie prin aport voluntar al cetățeanului la centrele de colectare din Bistrița și din județ, fie pe bază de comandă telefonică către Supercom SA, direct de la poarta cetățenilor.

În plus, ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și operatorul de salubritate Supercom SA derulează campanii gratuite de colectare a deșeurilor voluminoase și vegetale în tot județul Bistrița-Năsăud.

La Bistrița există două centre de colectare – unul pe strada Narciselor, lângă fostul Netex, și altul în Viișoara, lângă Complexul Heidenfeld.

În județ, centrele de colectare sunt amplasate în:

  • Beclean – în cadrul Stației de Transfer la ieșirea spre Braniște;
  • Năsăud – în cadrul Stației de Transfer lângă depozitul Lukoil;
  • Sângeorz-Băi – în cadrul Stației de Transfer de lângă cariera Cormaia.