Încă o investiție în infrastructura educațională din Sângeorz-Băi

 -  -  962


”Cea mai frumoasă şcoală din judeţul Bistriţa-Năsăud se va construi la Sângeorz-Băi”, dă asigurări administrația locală din orașul-stațiune, care are în derulare un proiect în valoare de 3,5 milioane de euro.

Într-un comunicat de presă, Primăria Sângeorz-Băi precizează că proiectul vizează demolarea unei clădiri existente și construcția unui nou corp de clădire pentru Școala Gimnazială din oraș.

”Din multitudinea de proiecte aflate în implementare în oraşul Sângeorz-Băi, unul dintre cele mai frumoase aflate pe lista proiectelor iniţiate de administraţia locală şi anume Construire Local Şcoala Gimnazială P+E cu 9 săli de clasă și anexe și astfaltare străzi în orașul Sângeorz-Băi, strada Cormaia, județul Bistrița-Năsăud se lasă pe mâna constructorului, care va transforma un vis al sângeorzenilor în realitatea unei noi şcoli, dând astfel uitării ruina în care au studiat elevii cartierului Cormaia până în prezent”, precizează Primăria Sângeorz-Băi.

Investiţia totală este de aproximativ 3,5 milioane euro şi cuprinde atât construcția unei noi clădiri, cât și asfaltarea unor străzi în cartierul Cormaia. Noua școală va asigura condiţii corespunzătoare de studiu pentru cei peste 100 de elevi care învață la această unitate de învățământ. Totodată, aceștia vor beneficia şi de sală şi teren de sport.

Primăria Sângeorz-Băi completează că acest proiect reprezintă ”una cele mai mari investiţii începute odată cu mandatul primarului Traian Ogâgău”.

Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

De asemenea, tot la capitolul infrastructură educațională, Primăria Sângeorz-Băi a anunțat că în scurt timp vor fi demarate lucrările și la Şcoala Gimnazială ”Artemiu Publiu Alexi”.

0 notes
87 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *