Încă patru cazuri pozitive la centrul pentru vârstnici din MAIERU. UPDATE: Sunt 22 de cazuri pozitive

 -  -  11113


Crește bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ”Sfinții Zaharia şi Elisabeta” din localitatea Maieru. Încă patru persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, potrivit informațiilor transmise, sâmbătă, de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. ACTUALIZARE: 22 de persoane din acest centru au fost diagnosticate cu COVID-19.

Sursa citată precizează că încă două infirmiere și alți doi beneficiari ai centrului au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, bilanțul înbolnăvirilor în acest centru a urcat la opt. Trei infirmiere și cinci beneficiari ai centrului au COVID-19.

În plus, alte probe prelevate de la ceilalți beneficiari ai centruluiu urmează să fie prelucrate în această perioadă.

Reamintim că directorul DSP Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, a anunțat că în centrul pentru vârstnici de la Maieru a fost efectuată o anchetă epidemiologică, precizând că vor fi testați toți ceilalți beneficiari ai centrului (18 persoane).

ACTUALIZARE

Institutia Prefectului Bistrița-Năsăud anunță că au sosit și celelalte rezultate ale testelor efectuate în cazul personalului și beneficiarilor centrului de la Maieru. Astfel, au mai fost confirmate și alte cazuri pozitive.

În total sunt 22 de cazuri pozitive. 18 beneficiari, trei infirmiere și bucatareasa centrului au fost diagnosticați cu COVID-19. Toate aceste persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Alte trei persoane au primit rezultate negative și au fost mutate într-un apartament pus la dispoziție de Primăria Maieru.

Centrul de la Maieru va fi dezinfectat.

1 notes
238 views
bookmark icon

One thought on “Încă patru cazuri pozitive la centrul pentru vârstnici din MAIERU. UPDATE: Sunt 22 de cazuri pozitive

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *