FOTO/VIDEO: Încă trei tronsoane ale unor drumuri județene din Bistrița-Năsăud intră în reabilitare; contracul pentru execuția lucrărilor a fost semnat

 -  - 


Trei tronsoane ale unor drumuri județene din Bistrița-Năsăud, cu o lungime totală de circa 40 de km, vor beneficia de lucrări de reabilitare și modernizare. Joi, la sediul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor pe cele trei drumuri – DJ 172 A – Beclean – Nușeni – Chiochiș (26 km), DJ 162 – Sânmihaiu de Câmpie – Visuia (10 km) și DJ 154 D – Domnești – Nețeni – Albeștii Bistriței (7,54 km).

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat că aceste tronsoane fac parte dintr-un lot pentru care există finanțare asigurată încă din anul 2019, dar lucrările nu au putut fi executate până acum deoarece au existat contestații cu privire la procedura de licitație pentru stabilirea unui constructor.

După doi ani de contestații, în cele din urmă s-a încheiat procedura pentru achiziția lucrărilor pe lotul care cuprinde cele trei loturi. (…) Este o investiție mult așteptată de locuitorii comunelor tranzitate de aceste drumuri”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Investiția se ridică la suma de 78 milioane lei, circa 15 milioane euro, finanțarea lucrărilor pe cele trei tronsoane fiind asigurată din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a II-a.

Contractul a fost adjudecat de asocierea dintre companiile Frasinul, CML, Îndemânarea, Dimex 2000 Company și Someș Top Grup SRL.

Președintele CJ Bistrița-Năsăud a completat că lucrările vor începe în primăvară, imediat ce vremea va permite.

9 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.