Încă un deces al unuia dintre beneficiarii centrului de vârstnici de la Maieru

 -  -  978


În ultimele 24 de ore, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a mai decedat o persoană infectată cu noul coronavirus, pacient care provenea de la centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Maieru. Până acum, cinci din cei 18 beneficiari ai centrului depistați cu COVID-19 și-au pierdut viața.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, ultimul deces este al unei femei în vârstă de 76 de ani.

Aceasta a fost internată la data de 11 iunie la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, confirmarea infectării cu noul coronavirus venind în aceeași zi.

”În ciuda tratamentului administrat, starea de sănătate i s-a deteriorat progresiv și a decedat azi, 6 iulie. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, demență mixtă, escare maleolare, stare post accident vascular cerebral, anemie, cașexie”, precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Acesta este cel de-al 5-lea deces al unui pacient cu COVID-19 provenit de la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ”Sfinții Zaharia şi Elisabeta” din localitatea Maieru.

Reamintim că în acest centru a fost declarat focar de COVID-19, după ce 24 de persoane au fost confirmate cu infecție cu noul coronavirus. 18 beneficiari, trei infirmiere, bucătăreasa centrului, asistenta socială a centrului și un angajat parte din personalul auxiliar au fost diagnosticați cu COVID-19. Toate aceste persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Cinci dintre beneficiarii centrului au decedat, în vreme ce o infirmieră și trei beneficiari au fost declarați vindecați. Totodată, nouă beneficiari asimptomatici ai centrului și asistenta socială au fost externați, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/2020 modificat și completat.

La nivel județean, bilanțul deceselor asociate infecției cu noul coronavirus a ajuns la 51.

0 notes
103 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *