Încă un pacient cu gripă, în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

 -  -  1266


Încă un pacient în cazul căruia Laboratorul de analize medicale al Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca a confirmat diagnosticul de gripă (virus gripal tip A) este internat la Secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Este cel de-al patrulea pacient cu gripă care ajunge la unitatea medicală din Bistrița. Primii doi pacienți au decedat, iar cel de-al treilea este, de asemenea, internat în Secția ATI.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Bistrița, Camelia Strungari, ”este vorba despre un bărbat în vârstă de 52 de ani din Năsăud, cu numeroase afecțiuni asociate, care inițial s-a prezentat la UPU cu: Sindrom confuziv, Sindrom anemic sever, Traumatism toracic stg. (de 10 zile), Fracturi costale III, VIII, IX, X cu deplasare, Pleurezie stg., Hematom. Pacientul a fost internat la Secția Anestezie-Terapie Intensivă, evoluția stării sale de sănătate fiind nefavorabilă. În prezent este instabil hemodinamic, intubat, ventilat mecanic, în stare gravă. Nu era vaccinat antigripal”.

Este al 4-lea caz de gripă înregistrat, de la începutul anului, la un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

În primele două cazuri s-a înregistrat decesul pacienților – un bărbat de 67 de ani din Livezile și o femeie de 64 de ani din Beclean. Cel de-al treilea pacient – un bărbat de 62 de ani din Bistrița – este și el internat în Secția ATI, în stare gravă. Despre acest caz, Ziar de Bistrița a mai scris:

Pacient cu gripă, în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, de la debutul sezonului rece și până în prezent s-au înregistrat circa 70 de cazuri în care pacienții au fost diagnosticați cu gripă. Doar în două dintr cazuri pacienții au decedat.

0 notes
391 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *