Încă un pas pentru modernizarea DJ 154, pe traseul DN 17 – Sărata – Mărișelu – Șieu – Șieuț – Monor – limită cu județul Mureș

După ce obținut finanțare pentru reabilitarea DJ 154 și a lansat și licitația pentru execuția lucrărilor, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud mai face un pas în vederea realizării acestei investiții.

Administrația județeană a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud emiterea acordului de mediu pentru proiectul care prevede modernizarea drumului care pornește din DN 17, traversează localitățile Sărata – Mărișelu – Șieu – Șieuț – Monor și continuă până la limita cu județul Mureș.

În cadrul acestui proiect este prevăzută modernizare drumului județean pe o lungime de circa 34,5 km.

Valoarea estimată a întregii investiții este de 112,7 milioane lei, fără TVA.

Consiliul Județean a obținut finanțare de 140 de milioane de lei prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” pentru acest proiect.

Licitația pentru execuția lucrărilor este încă în desfășurare, companiile interesate având posibilitatea de a depune oferte până la data de 18 octombrie.

Pe acest tronson de drum a mai fost turnat un covor asfaltic în urmă cu 6 ani, în anul 2016, investiția de la acea vreme, în valoare de circa 3 milioane de euro, fiind suportată din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Tronsonul de drum județean cuprins între km 17+000 la km 51+720 a fost ranforsat prin aplicarea a două straturi bituminoase în anul 2016, astfel că în prezent îmbrăcămintea prezintă defecțiuni de suprafață incipiente iar pe porțiuni locale unde au fost semnalate infiltrații de apă în corpul drumului și-au făcut apariția degradări de structură, defecțiuni ce trebuie eliminate pentru aducerea drumului județean la parametrii corespunzători necesari în vederea asigurării condițiilor de siguranță și confort. Starea tehnică actuală a sectorului de drum județean este în general necorespunzătoare, cu numeroase defecţiuni atât de suprafață de rulare cât și izolate de structură, de tipul: faianțări, fisuri, crăpături, denivelări, făgaşe longitudinale incipiente, defecţiuni ce afectează negativ desfășurarea circulației rutiere. Prin modernizarea drumului se va realiza o îmbunătăţire a stării
tehnice a acestuia, o sporire considerabilă a capacităţii portante, precum şi o corectare în plan şi spaţiu a elementelor geometrice”, se arată în memoriul de prezentare depus la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud.

DJ 154 pornește de la limita cu judetul Mureș și traseul se încheie la intersecția cu drumul europen E58. Pe traseul lui, drumul județean străbate localitățile Monor, Șieuț, Șieu, Bârla, Măriselu, Măgurele, Domnești și Sărata.

Licitație de peste 100 de milioane de lei pentru modernizarea DJ 154, pe traseul Sărata – Mărișelu – Șieu – Șieuț – Monor – limită cu județul Mureș