Încă un pas pentru Varianta Ocolitoare a orașului Beclean

 -  -  7


Primarul din Beclean, Nicolae Moldovan, anunță că se fac noi pași pentru realizarea Variantei de Ocolire a orașului.

”Joi, 20 ianuarie 2022, vom semna contractul privind dirigenția de șantier a Variantei Ocolitoare a orașului Beclean. Este pregătit și finalizat PAC pentru a putea primi în luna Februarie toate avizele pentru emiterea de CNAIR a Autorizației de Construire și în luna Martie sa înceapă efectiv construcția Variantei de ocolire a orașului Beclean”, a precizat primarul Nicolae Moldovan.

La finele anului trecut, Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ”Varianta de ocolire a oraşului Beclean”, valoarea totală a investiţiei fiind de 86.424.000 lei, iar termenul de realizare de 3 ani.

Traseul variantei are o lungime de 1,195 km, este în totalitate nou, se desprinde din drumul național DN17D la km 4+677 spre dreapta, traversează râul Somes şi se racordează la drumul național DN17/E58 la km 27+505 spre stânga. Pentru traversarea râului Someşul Mare între kilometrul 0+333,45- 0+917,05 se va realiza un pod pe grinzi cu 14 deschideri cu lungimea de 583,60 m. La desprinderea din DN17D şi la racordarea variantei cu DN17/E58 s-au prevăzut sensuri giratorii, care asigură legături în toate direcțiile şi condiții optime pentru asigurarea circulației. 

Pe lângă beneficiile economice pe care le va genera, construcţia variantei de ocolire va genera efectele pozitive asupra gradului de ocupare a forţei de muncă. 

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.