Încă un Punct Gastronomic Local a fost deschis în Bistrița-Năsăud

 -  -  1084


Încă un Punct Gastronomic Local a fost deschis în județul Bistrița-Năsăud, pe Valea Bârgăului.

Noul Punct Gastronomic Local este situat în localitatea Bistrița Bârgăului și aparține Mariei Bidian, care îi întâmpină pe vizitatori cu mâncare tradițională de pe Valea Bârgăului.

Deschiderea acestui punct a avut loc la data de 1 iunie, la eveniment fiind prezenți și deputatul Bogdan Ivan, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud – Camelia Tabără, primarii comunelor Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului și Bistrița Bârgăului, Doru Crișan, Vasile Șut, respectiv Vasile Laba.

Doamna Maria Bidian ne așteaptă cu bucate din produse naturale, preparate după rețete străvechi de pe Valea Bârgăului. Este primul punct gastronomic local din Bistrița-Bârgăului și vă spun sincer că am fost încurcat când am avut de ales dintre bucatele alese de aici. Așa că am luat câte puțin din toate. E o experiență tare faină și sunt sigur că după ce veți trece și dumneavoastră prin gospodăria Mariei și a lui Ghiță, veți reveni cu drag! E o vorbă care spune: “cine bea o dată apă din Bârgău, musai se întoarce și a doua oară”. Așa e și acasă la Maria și la Ghiță!”, a scris pe Facebook deputatul Bogdan Ivan.

La rândul său, Mihaela Ivan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a precizat că în județ există trei astfel de puncte gastronomice, iar administrația județeană își propune că demareze o campanie de promovare a lor.

Punctele Gastronomice Locale reprezintă un concept de unitate de tip familial care oferă produse și preparate alimentare specifice zonei geografice a României unde sunt localizate.

Punctele Gastronomice Locale nu tind spre a deveni restaurante sau pensiuni, ci vor să ofere posibilitatea turiștilor de a se bucura de preparate tradiționale locale într-o atmosferă specific rurală, însă cu respectarea normelor și condițiilor de igienă, pentru ca sănătatea consumatorilor să nu fie afectată.

0 notes
209 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *