Încă un șofer prins drogat la volan. Pasagerul din dreapta avea și el substanțe halucinogene asupra lui

 -  -  1450


 

 

 

În cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii bistrițeni cu atribuții pe linie rutieră acționează constant pentru reducerea accidentelor și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, printre care și consumul de alcool.

Pe lângă etilotest, polițiștii folosesc în trafic și aparatul Drug Test, cu ajutorul căruia sunt depistați conducătorii auto care au consumat substanțe psihoactive. Activitățile de acest gen au drept scop creșterea nivelului de siguranță a participanților la traficul rutier și descurajarea celor care conduc autoturisme după ce consumă alcool sau substanțe psihoactive.

Un rezultat pozitiv în urma testării cu aparatul Drager DrugTest 5000 a fost înregistrat chiar ieri seară, în Bistrița.

”La data de 13 noiembrie 2019, în jurul orei 22.30, polițiștii Biroului de Ordine Publică au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe strada Libertății din municipiu. Astfel, a fost identificat șoferul acestuia, un bărbat de 30 ani, din Bistrița, iar în urma testării cu aparatul Drager DrugTest 5000, rezultatul a fost pozitiv. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, arată Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Totodată, polițiștii l-au legitimat pe pasagerul din dreapta, iar în urma efectuării controlului corporal al acestuia, a fost găsită o pungă din folie transparentă în care se afla cantitatea de aproximativ 1 g substanțe vegetale, susceptibile a avea efect psihotrop.

Polițiștii au întocmit dosar penal care a fost înaintat structurii competente.

0 notes
575 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *