FOTO/VIDEO: Incendiu de amploare la o fabrică de prelucrare a lemnului din localitatea Valea Mare, comuna Șanț

 -  -  1159Un puternic incendiu a izbucnit vineri seara la o fabrică de prelucrare a lemnului/depozit de cherestea din localitatea Valea Mare, comuna Șanț, a anunțat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. Flăcările au cuprins un depozit de cherestea și alte două hale în care era prelucrat lemnul. Mai multe echipaje de pompieri cu autospeciale de lucru cu apă și spumă intervin în zonă pentru a lichida focul. Flăcările amenință să se extindă la o pădure din apropiere, dar și la alte imobile din zonă.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, fabrica este situată în apropierea fondului forestier.

La fața locului intervin 7 echipaje de pompieri din cadrul ISU Bistrița-Năsăud – 6 echipaje de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD (Garda de Intervenție Sângeorz Băi, Secția Năsăud și Detașamentul Bistrița), precum și 3 echipaje din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență din localitățile Șanț, Rodna și Maieru.

”Incendiul a fost găsit în faza de ardere generalizată la un depozit de cherestea, hală de gatere și hală de prelucrare a lemnului. Există pericol de extindere la imobilele învecinate cu destinație locuințe unifamiliale, precum și la vegetația/fondul forestier din apropiere”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Intervenția este în plină desfășurare.

Și un filmuleț din care se vede amploarea incendiului de la Valea Mare! ( ACTUALIZARE)Intervin în total 8 echipaje de pompieri din cadrul ISU Bistrița Nasaud – 7 echipaje de stingere si un echipaj de prim ajutor SMURD (Garda de Intervenție Sângeorz Băi, Secția Năsăud și Detașamentul Bistrița) și trei servicii voluntare pentru situații de urgență (Șanț, Rodna și Maieru).Incendiul a fost găsit în faza de ardere generalizată la un depozit de cherestea, hală de gatere și hală de prelucrare a lemnului. Exista pericol de extindere la imobilele învecinate cu destinație locuințe unifamiliale, precum și la vegetația/fondul forestier din apropiere. Intervenția este în dinamica. ACTUALIZARE: Primele echipaje de pompieri militari și voluntari ajunse la locul solicitarii au reușit să protejeze vecinătățile ( imobile și fondul forestier). Incendiul este localizat. Hala depozitului construit din lemn s-a prăbușit, nu sunt victime. Se lucrează pentru lichidarea tuturor focarelor.

Publicată de Radu Sîrbu pe Vineri, 21 august 2020

ACTUALIZARE

Primele echipaje de pompieri militari și voluntari ajunse la locul solicitării au reușit să protejeze vecinătățile (imobilele din zonă și fondul forestier). Incendiul este localizat. Hala depozitului construit din lemn s-a prăbușit. Nu sunt victime. Se lucrează pentru lichidarea tuturor focarelor”, a adăugat Marius Rus.

Știre în curs de actualizare

FOTO/VIDEO: ISU BISTRIȚA-NĂSĂUD, Facebook Radu SîrbuMesager24.ro

0 notes
284 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *