Incendiu la o casă tip duplex din Sângeorz-Băi. Focul ar fi fost pus intentionat

Un incendiu a izbucnit marți la o casă tip duplex din orașul Sângeorz-Băi, pompierii fiind solicitați să intervină pentru a stinge focul.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, la fața locului au intervenit patru echipaje de pompieri militari, cu trei autospeciale de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD.

Pompierii militari au găsit incendiul care se manifesta cu flacără deschisă la nivelul unui imobil, destinația casă de locuit tip duplex, regim de înălțime parter, etaj și mansardă. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite și, din fericire, nu au fost înregistrate victime sau persoane care sa aibă nevoie de îngrijiri medicale la locul solicitării. Incendiul a distrus/degradat o parte a duplex-ului (acoperiș și mansardă) pe o suprafață de circa 40 mp, respectiv 15 mp din zona locuibilă de la etaj„, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

După finalizarea intervenției și în urma cercetării preliminare de la fața locului, s-a stabilit faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, în urma folosirii unei surse de aprindere pentru a genera incendiul.

ACTUALIZARE

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru distrugere în urma acestui incendiu, existând suspiciunea ca focul ar fi fost pus intenționat.

Astăzi, 16 mai, polițiștii din Sângeorz-Băi au intervenit pentru efectuarea de cercetări, ca urmare a producerii unui incendiu, sesizat prin 112. Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat faptul că un barbat de 37 de ani, din Sângeorz-Băi, ar fi incendiat mai multe obiecte, aflate în podul locuinței. Din fericire, în urma incendiului nu au fost înregistrate victime. Totodată, în urma celor constatate la fața locului, s-a dispus internarea nevoluntară a bărbatului de 37 de ani, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Polițiștii din Sângeorz-Băi continuă cercetările, în cadrul unui dosar penal, deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *