Eveniment

Incendiul de pădure de la Colibița, stins în totalitate; ar fi fost provocat de o țigară aruncată la întâmplare

 -  - 


Aproximativ şase hectare de pădure au fost afectate de un incendiu izbucnit miercuri seara pe raza localității Colibiţa. Cel mai probabil, focul a pornit de la o țigară aprinsă, spun pompierii.

Incendiul de la Colibița a izbucnit miercuri, 20 iulie, în jurul orei 20:00, într-o zonă greu accesibilă. Zeci de persoane – pompieri militari și voluntari (Bistrița Bârgăului, Tiha Bârgăului și Josenii Bârgăului) și personal silvic – au intervenit ore în șir pentru a stinge focarele din fondul forestier.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, incendiul a fost stins în totalitate aseară, în jurul orei 21.00. Peste noapte, reprezentanți ai Ocoalelor Silvice Bistrița Bârgăului și Tiha Bârgăului au rămas să supravegheze zona afectată de incendiu, pentru a se asigura că nu mai există niciun focar activ.

”Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise, aruncarea unei țigarete rămasă aprinsă pe vegetația uscată”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

41 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.