Eveniment

Încep lucrările de cadastru cu fonduri europene în șapte comune din Bistrița-Năsăud

 -  - 


Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Bistrița-Năsăud anunță începerea lucrărilor de cadastru în șapte comune din județul Bistrița-Năsăud. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a finalizat procedura de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 297 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de județe.

ANCPI a semnat contracte de prestări servicii pentru 228 de loturi (care reprezintă 228 de comune) dintre cele 240 atribuite în urma licitației.

În cele 228 de comune, cu o suprafață totală estimată de 1.166.414 de hectare, lucrările vor începe în această vară și vor dura aproximativ 24 de luni.

Printre acestea se numără și șapte comune din județul Bistrița-Năsăud: Budacu de Jos, Budesti, Ciceu-Giurgesti, Dumitra, Mariselu, Negrilesti și Nimigea.

În județul Bistrița-Năsăud, dintre cele 21 de comune care beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului, una este finalizată (Lechința), iar alte zece sunt în lucru (Bistrița Bârgăului, Dumitriţa, Feldru, Petru Rareş, Rebrișoara, Salva, Târlișua, Teaca, Tiha Bârgăului, Zagra). Pentru celelalte trei comune, care au rămas neatribuite (Ciceu-Mihăiești, Șintereag și Uriu), ANCPI va iniția o nouă procedură de licitație.

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, care completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat.

Mai multe informații despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” puteți găsi accesând http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020.

121 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.