Încep lucrările pentru amenajarea unei zone de promenadă pe Valea Borcutului și pentru asfaltarea unor străzi din orașul Sângeorz-Băi. Contractul a fost semnat!

 -  -  1011580 

Primăria orașului Sângeorz-Băi anunță că a fost semnat contractul pentru demararea lucrărilor prevăzute în amplul  proiect în valoare de 5 milioane de euro – ”Amenajare zonă de promenadă pe Valea Borcutului și asfaltare străzi în orașul Sângeorz-Băi”. 

Acum trei ani, pe data de 6 iunie, împreună cu o echipă de oameni gospodari și cu susținerea dumneavoastră, câștigam Primăria orașului Sângeorz-Băi – motiv pentru care vă mulțumesc tuturor! Astăzi, ca încununare a muncii depuse, am semnat contractul de lucrări: Amenajare zonă de promenadă pe Valea Borcutului și asfaltare străzi în orașul Sângeorz-Băi, în valoare de 5 milioane euro, proiect atât de așteptat de noi toți”, a transmis primarul Traian Ogâgău, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina oficială de pe o rețea de socializare. 

Reamintim că, potrivit documentațiilor depuse la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, proiectul ”Amenajare zonă de promenadă pe Valea Borcutului și asfaltare străzi în orașul Sângeorz-Băi” prevede:

  • amenajarea unei zone de promenadă și piste de biciclete, cu o lungime totală de 1.769 m, poziționate peste Valea Borcutului, prin realizarea unui sistem de dale peste canalul existent (canal betonat, cu lățimea albiei la coronamentul zidurilor de sprijin de cca. 6,00 m și înălțimea de la nivelul patului albiei la coronamentul digurilor de cca. 1,70 m), cu intubarea acestuia pentru asigurarea secțiunii de curgere a apei din vale;
  • asfaltare străzi cu lungimea totală de 3.857 m, pe traseele existente (se evită astfel exproprierile), pentru încadrarea în parametri optimi privind: fiabilitate, siguranță în exploatare, eficiență ți costuri mai scăzute. Străzile care vor fi asfaltate sunt: 
Nr. Crt.Denumire stradăLungime proiectată
– m –
Parte carosabilă

– m –

1.Strada Valea Borcutului 101.0643,00
2.Strada Valea Borcutului 11043,00
3.Strada Valea Borcutului 22363,00
4.Strada Valea Borcutului 33963,00
5.Strada Valea Borcutului 47043,00
6.Strada Valea Borcutului 57093,00
7.Strada Valea Borcutului 73723,00
Strada Valea Borcutului 8-A1303,00
9.Strada Valea Borcutului 8-B1423,00
TOTAL3.857 

Lucrările de execuție se vor derula, conform Graficului general de realizare a investiției, pe parcursul a 36 luni calendaristice de la obţinerea autorizației de construire.

Proiectul este finanțat prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL REGIONAL 2014-2020, Axa Prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

10 bookmark
1 notes
1305 views
bookmark icon

One thought on “Încep lucrările pentru amenajarea unei zone de promenadă pe Valea Borcutului și pentru asfaltarea unor străzi din orașul Sângeorz-Băi. Contractul a fost semnat!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.