Încep MARILE șantiere! Peste 1 săptămână (din 18 iulie) se închide str. Gheorghe Șincai! Împreună cu Poliția Rutieră, Primăria caută variante de fluidizare a orașului!

Primarul Ioan Turc a anunțat că strada Gheorghe Șincai va intra în reabilitare completă! Strada face parte din traseul Liniei Verzi, care implică o nouă configurare a carosabilului , a trotuarelor, prin realizarea uui traseu pentru autobuse electrice pe traseul Viișoara – Unirea!

La această oră, o altă arteră principală (str. General Grigore Bălan) este închisă circulației! Primăria Bistrița poartă discuții cu Poliția Rutieră pentru fluidizarea orașului în timpul celor 2 mari șantiere: Linia Verde și Axa Gării – Năsăudului.

Din 18 iunie, Șincai e închisă pentru lucrări de modernizare!

„Începând cu data de 18 iulie, deci după Zilele Bistriței, strada Gheorghe Șincai se închide pentru demararea unor lucrări de modernizare. Ce vor cuprinde aceste lucrări de modernizare pe strada Șincai: refacerea integrală a infrastructurii stradale, schimbări de conducte de apă și canalizare , placarea trotuarelor cu piatră naturală, introducerea unei canalizații pentru fibra optică, tot ce înseamnă cabluri pentru serviciile de telefonie internet televiziune, schimbarea stâlpilor de iluminat public. Cred căeste corect să menționez faptul că executantul, MIS Grup a solicitat inchiderea străzii începând de luni, dar în condițiile în care avem Zilele Bistritei la finalul săptămânii, consider  că se impune o amânare de o săptămână. Am solicitat MIS Grup să intensifice lucrările pe santierele Bistritei.” – a declarat Ioan Turc.

Traseul Liniei Verzi : Viișoara – Unirea!

Traseul Liniei verzi porneste din localitatea componentă Unirea zona Hotel Sheriff si se finalizează în localitatea componentă Viisoara pe următorul traseu: 

– Viisoara – Libertatii -Independentei – Șincai – Piata Unirii – Dornei – Piața Petru Rareș – Bistricioarei – Gen. G. Balan – Calea Moldovei – Unirea (în zona restaurantului Sheriff) .

Proiectul implica, de asemenea, realizarea unei autobaze, având rol de depou pentru un numar de 8 +1 autobuze electrice care vor deservi transportul public urban. In incintă vor  fi amplasate vestiare pentru personal si dispeceratul de management al traficului.

Întreaga investiție este de circa 12 milioane de euro, bani din care se va realiza traseul prorpiu -zis: (6 MILIOANE de euro ) și vor fi achiziționate și autobuzele electrice (încă 6 MILIOANE de euro).

autobus electric ziar de bistrita

Proiectul TOTAL, în valoare de 12 MILIOANE de euro implică realizarea de trasee dedicate si/sau prioritare pentru vehiculele de transport public, modernizarea statiilor de transport public existente, realizarea pistelor pentru biciclisti si a traseelor pietonale, plus achiziţia de autobuse electrice, staţii de încarcare de capăt, staţie de încarcare mobilă, staţii de încarcare pentru autobuzele electrice în depou care se realizează pentru garare şi dispecerat pentru managementul traficului.

5 ani GRATIS pentru toată lumea, pe traseul Liniei Verzi!

Linia Verde este un proiect de 12 MILIOANE de euro, care se realizează din bani europeni și conform obligațiilor contractuale, pe traseul verde se va circula GRATIS timp de 5 ani! 

Citiți și: