Începând cu luna iunie, Supercom SA va distribui în toate zonele de case saci menajeri de culoare verde și de culoare albastră

 -  - 


Începând cu luna iunie, la solicitarea ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, operatorul de salubritate Supercom SA va distribui în toate zonele de case saci menajeri de culoare verde și de culoare albastră, a anunțat directorul instituției, Cristian Niculae.

În aceste zile, inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud derulează o campanie de informare a cetățenilor care locuiesc în toate zonele de case din județ, atât în mediul rural, cât și în mediul urban.

”Distribuim un material informativ, care explică într-un mod simplu cum trebuie să separăm corect deșeurile în gospodărie. Începând din luna iunie, la solicitarea ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, operatorul de salubritate Supercom SA va distribui în toate zonele de case saci menajeri de culoare verde și de culoare albastră pentru a fi folosiți la colectarea deșeurilor reciclabile din sticlă și din hârtie/carton de la poarta casei, așa cum se întâmplă în prezent cu deșeurile din plastic și metal și deșeurile reziduale”, a spus Cristian Niculae.

Potrivit directorului ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, în sacul verde de 120 L se vor colecta deșeurile reciclabile din sticlă, iar în sacul albastru de 240 L se vor colecta deșeurile reciclabile din hârtie/carton. Frecvența de colectare a acestor deșeuri va fi de o dată pe lună în mediul urban și de o dată la două luni în mediul rural.

Prin această măsură, ne dorim să ușurăm efortul de colectare a cetățenilor care nu vor mai fi nevoiți să meargă sute de metri până la platformele de colectare dotate cu containere semi-îngropate pentru deșeurile reciclabile din sticlă și din hârtie/carton. De asemenea, vom avea un control mai bun cu privire la cum se face separarea deșeurilor reciclabile în fiecare gospodărie. Colectarea din poartă în poartă a deșeurilor pe patru fracții este una din cele mai importante măsuri pe care le luăm pentru a eficientiza activitatea în gestionarea deșeurilor din județul nostru”, a adăugat Niculae.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.