Începerea lucrărilor la Aquapark-ul din Complexul Wonderland – un exercițiu de imagine din partea administrației PSD; obiectivul nu se poate realiza prin CNI

 -  -  11085


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, este de părere că începerea lucrărilor de amenajare a unui parc acvatic în zona Complexului Wonderland din Unirea a fost doar ”un exercițiu de imagine” al administrației PSD. Potrivit primarului, acest obiectiv nu se poate realiza prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, astfel că se caută noi variante de finanțare.

”Valoarea proiectului este una mare, iar suma pusă la dispoziție pentru demararea lucrărilor a fost una foarte mică. Practic, începerea lucrărilor a fost doar un exercițiu de imagine, un exercițiu electoral. Am discutat la Compania Națională de Investiții despre posibilitatea de a transmite acest obiectiv în vederea continuării lucrărilor cu bani de la CNI. Din păcate, compania realizează lucrări standard și nu face lucrări de acest gen, după proiectul beneficiarului. Continuăm aceste discuții. Deocamdată nu pot spune dacă vom aloca bani din bugetul local pentru acest obiectiv. Suntem în etapa în care analizăm configurația bugetului pentru acest an, dar e limpede că avem foarte, foarte multe lucruri care pot fi catalogate ca și priorități, cum sunt, de exemplu, parcările”, a explicat primarul într-o conferință de presă susținută joi.

Administrația locală adaugă că nu se va da bătută și va continua să caute variante de finanțare, mizând inclusiv pe fonduri europene.

”Insistăm, nu ne predăm. Poate că vom rupe acest proiect, îl vom împărți în bucăți și, cel puțin pe componenta pentru care nu s-a intervenit, vom reuși să includem ce e acolo într-un proiect cu bani europeni. Din păcate, la acest obiectiv s-au început lucrările. Dacă nu s-ar fi început lucrările pompieristic, numai ca să demonstrăm că noi facem Aquapark-ul, scormonind puțin în pământ, am fi putut, fără probleme, să realizăm proiectul cu bani europeni. Continuăm, încercăm, așa cum facem și cu Ștrandul Codrișor. Extinderea, modernizarea ștrandului poate fi realizată din bani europeni, există resurse pentru acest lucru”, a mai spus primarul.

Reamintim că, anul trecut, în bugetul local a fost prevăzută suma de 3 milioane de lei pentru începerea lucrărilor la acest obiectiv de investiții, estimat la o valoare totală de aproximativ 35 de milioane lei. Lucrările au fost demarate în primăvara anului trecut.

1 notes
210 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *