INCREDIBIL! Cum a ajuns un chioșc din zona Gării la o chirie de 10.000 de lei/lună! Războiul dintre Protaxi și UNITAXI continuă: s-a ajuns la bătălia pe chioșcul de dispecerat!!

 -  -  4428


Ambițiile dintre PROTAXI și UNITAXI au ajuns la cote incredibile! Protaxi a pus la bătaie UN MILIARD de lei vechi pentru a-i evacua pe rivali din chioșcul de dispecerat pe care-l dețin în zona Gării. Suma reprezenta chiria pe un an, bani care ar fi trebuit să intre în conturile Primăriei Bistrița!

Primăria Bistrița a închiriat un teren de 28 de metri pătrați în zona pasajului de la Gară, unde funcționează dispeceratul UNITAXI. Perioada de închiriere a expirat, motiv pentru care s-a organizat o licitația la care au participat UNITAXI și Protaxi, firma concurentă. La licitația organizată luna trecută s-au prezentat Dumitru Moldovan și Marcel Chiș, patronii celor două companii de taximetrie.

Compania UNITAXI este cea mai veche din Bistrița și era cunoscută ca fiind firma care are cel mai mic tarif. O parte din proprietarii de licențe s-au desprins din UNITAXI și au format Protaxi, iar rivalitatea continuă. Dispeceratul Protaxi este situat peste drum de UNITAXI.

 

S-a licitat în ambiție până s-a ajuns la 10.000 de lei/lună pentru 28 de metri pătrați!

 

Dumitru Moldovan de la Protaxi susține că a vrut să tranșeze licitația, să plătească 100.000 de lei cash și să achite pe loc banii pe 12 luni. Cei de la UNITAXI NU au căzut de-acord, iar licitația a continuat până la 356 de lei/m2 , fiind câștigată de UNITAXI.

Viceprimarul Gelu Muthi a asistat la bătălia dintre cei doi patroni, care au licitat în ambiție. Într-un final, chioșcul UNITAXI a ajuns la o chirie-RECORD: 356 de lei/metru pătrat, adică aproximativ 10.000 de lei pe lună!

 

 

Miza o reprezintă locurile de parcare din fața dispeceratului! Plus “dușmănia” dintre UNITAXI și Protaxi! 

Primăria va încasa această sumă-record, imediat după semnarea documentelor de închiriere. Dacă firma UNITAXI nu va semna contractul de închiriere, se văd nevoiți să-și mute dispeceratul într-o altă locație. 

Miza o reprezintă locurile de parcare din fața dispeceratului, care automat vor intra sub autoritatea celor care semnează contractul de 10.000 de lei chirie lunară.

Dacă niciuna din firme NU se semnează contractul de închiriere, Primăria Bistrița are 2 variante: organizează o nouă licitație la care UNITAXI și Protaxi NU mai pot participa, sau desființează chioșcul.

“Am asistat la licitație și am fost și eu surprins când am văzut la ce prețuri s-a ajuns! De mai multe ori am oprit licitația și am încercat să-i conving să se oprească… deoarece știam că există varianta să se ajungă la prețuri astronomice, pe care mai apoi să NU le plătească! Patronii au continuat să liciteze și s- ajuns la valori enorme, care NU sunt nici în București! Teoretic, Primăria ar avea de câștigat de pe urma acestui conflict pentru că vom încasa o chirie la care nici nu visam… Urmează să încheiem contractul, deoarece deocamdată NU s-a semnat nimic concret. Dacă firma care a câștigat licitația NU va semna, atunci vom declara câștigătoare oferta de pe locul 2, iar dacă nici Protaxi NU semnează, vom căuta variante: ori vom organiza o nouă licitație la care NU cred că vor mai putea participa cele 2 firme, ori desființăm chioșcul! Oricum, Primăria Bistrița are un proiect în derulare: Centrul Intermodal de Transport, iar în momentul în care îl implementăm, întreaga zonă va fi reconfigurată și vor dispărea mai multe chioșcuri “ – a declarat viceprimarul Gelu Muthi.

În viitorul apropiat, zona Gării va fi reconfigirată odată ce Primăria Bistrița implementează un proiect intitulat Centrul Intermodal de Transport.

 

 

4 bookmark
0 notes
153 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.