Informare de averse, vijelii şi descărcări electrice în întreaga ţară, de marţi

 -  -  1027


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă la nivelul întregii ţări, începând de marţi.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 8 iunie, ora 11:00 – 11 iunie, ora 23:00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Meteorologii precizează că instabilitatea atmosferică va continua să fie accentuată până la sfârşitul acestei săptămâni. 

Totodată, în intervalul 08 iunie, ora 11:00 – 08 iunie, ora 21:00, va fi în vigoare și o atenționare meteorologică cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

ANM mai notează că manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.

0 notes
152 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *