Informare de vreme instabilă în întreaga ţară, până joi seara; cod galben în Bistrița-Năsăud

 -  -  1069


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o informare de vreme instabilă, valabilă până joi seara la nivelul întregii ţări.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 25 mai, ora 15:00 – 27 mai, ora 20:00, ”instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…35 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte”.

ANM mai notează că vremea se va menţine în general instabilă şi în a doua parte a acestei săptămâni.

Totodată, în intervalul 25 mai, ora 15:00 – 26 mai, ora 11:00, se va afla în vigoare și o atenționare cod galben de vreme instabilă, aceasta vizând mai multe județe din țară.

”În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul și nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, cu rafale ce vor depăși 80…90 km/h”, mai arată ANM.

0 notes
194 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *