Infotrafic: Se circulă în condiţii de iarnă, fără depuneri pe carosabil, în mai multe județe, printre care și Bistriţa-Năsăud

 -  -  989


Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a informat, joi dimineaţa, că se circulă în condiţii de iarnă, fără depuneri pe carosabil, în mai multe județe din țară, inclusiv în Bistrița-Năsăud.

Astfel, potrivit unui comunicat remis presei, se circulă în condiții de iarnă în judeţele Maramureş (DN 18 – Pasul Gutâi), Bistriţa-Năsăud (DN 17 – Pasul Tihuţa), Gorj (DN 67C – Rânca) şi Harghita (DN 13B – Bucin).

Centrul Infotrafic mai precizează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteo nefavorabile. În schimb, este semnalată ceaţă pe mai multe artere rutiere din judeţul Harghita, vizibilitatea fiind scăzută sub 150 – 200 de metri.

Pe principalele artere rutiere din țară, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, dar şi DN 1 Ploieşti – Braşov şi DN 7 Piteşti – Sibiu, se circulă în condiţiile unui carosabil uscat, cu valori normale de trafic.

În ceea ce priveşte fluenţa traficului, se circulă în condiţii de aglomeraţie pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti, începând din zona localităţii Ciorogârla, judeţul Ilfov.

Trafic intens este şi pe DN 4, pe sensul de intrare în Bucureşti, în localitatea Popeşti-Leordeni, dar şi pe Centura Capitalei, în localităţile Domneşti, Bragadiru şi Berceni.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare. De asemenea, le este recomandat şoferilor ca, înainte de a porni în călătorie, să se intereseze cu privire la starea părţii carosabile, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă şi să reducă viteza, folosind frâna de motor. 

1377500cookie-checkInfotrafic: Se circulă în condiţii de iarnă, fără depuneri pe carosabil, în mai multe județe, printre care și Bistriţa-Năsăud
0 notes
114 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.