Inițiativă inedită a primarului Ogâgău de la Sîngeorz-Băi. Oferă recompensă celor care filmează sau fotografiază cetățenii care aruncă gunoaie în alte locuri decât cele special amenajate în acest sens

 -  -  16


Sătul de faptul că o parte dintre locuitorii orașului-stațiune Sîngeorz – Băi nu pot fi nicicum disciplinați și nu pot respecta un set minim de reguli de bun-simț, primarul Traian Ogâgău recurge la un gest inedit pentru a încerca să mențină orașul curat.

Acesta este dispus să ofere recompense celor care îi filmează pe cei ”certați cu bunu simț”. Spre exemplu, dacă cineva filmează sau fotografiază o persoană în timp ce aruncă gunoaie la voia întâmplării, după care trimite imaginile primarului, va fi recompensat cu suma de 50 de lei.

Peste tot este DEZASTRU! Golesc atelajele de diverse resturi peste tot, pe proprietăți private, ceilalți vin la primar ca să rezolve problema … Catastrofă! Încercăm și altfel de variante! Toți copiii au telefoane, zburdă peste tot, își fac și ei un ban de școală …!” a scris primarul pe pagina personală de pe o rețea de socializare. 

Contactat de Ziar de Bistrița, Traian Ogâgău a explicat că în Sîngeorz-Băi este ”un fenomen scăpat de sub control. Deși plătesc taxe la compania de salubrizare, unii tot își aruncă gunoaiele pe terenul altor cetățeni sau în alte locuri. Am ales această variantă gândindu-mă că poate în acest fel îi vom disciplina. Măcar îi facem de rușine pe cei care recurg la aceste gesturi. Bineînțeles, dacă o să prindem câteva persoane o să aplicăm amenzi foarte mari”.

Primarul Ogâgău spune că deși există Poliție Locală în oraș, cei doi angajați din cadrul acesteia nu fac față. În Sîngeorz-Băi există inclusiv camere de supraveghere spune primarul, dar nici cu ajutorul acestora situația nu este soluționată.

Traian Ogâgău spune că recompensa de 50 de lei va fi suportată din propriul buzunar și nu din bugetul local. ”Îmi permit ca trimestrial să aloc o anumită sumă de bani cu această destinație din buzunarul meu propriu” a spus primarul.

0 notes
6 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.