Inițiativă legislativă a deputatului PNL Diana Morar, votată în unanimitate în Camera Deputaților

 -  -  1079


Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care vizează modificarea și completarea Legii nr. 129/2019 privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, inițiativă depusă de deputatul PNL Diana Morar.

”Am susținut în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege pe care l-am depus pentru modificarea și completarea Legii nr. 129/2019 privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Inițiativa legislativă a fost votată în unanimitate și merge la președinte pentru promulgare”, a precizat Diana Morar.

În acest proiect legislativ de modificare a Legii nr. 129/2019, deputatul PNL a intervenit cu propunerea de a se renunța la depunerea anuală de către persoanele juridice din România – firme, ONG-uri – a declarației de beneficiar real, aceasta urmând să se depună doar la înființare sau la modificarea actelor constitutive.

Această obligație de depunere anuală este în vigoare, dar este suspendată pe durata stării de alertă, iar prin adoptarea acestui proiect legislativ obligația anuală va dispărea”, a completat Diana Morar, care a mulțumit tuturor grupurilor parlamentare pentru că au înțeles acest demers.

Totodată, deputatul liberal a mai precizat că PNL promovează în acest moment mai multe proiecte care au în vedere debirocratizarea și digitalizarea, pentru facilitarea unui acces optim al cetățenilor la diversele tipuri de servicii oferite de instituțiile statului.

1380660cookie-checkInițiativă legislativă a deputatului PNL Diana Morar, votată în unanimitate în Camera Deputaților
0 notes
204 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.