Inspectoratul de Poliție alocă 100.000 de euro pentru reparații mașini! 50% din parcul-auto al IPJ e mai vechi de 10 ani!

 -  -  15527Inspectoratul Județean de Poliție desfășoară o licitație pentru servicii de reparații la cele 196 de autospeciale din dotare.Firma care va realiza reparațiile va fi selectată în urma unei licitații și va realiza următoarele servicii:v

 

 – verificare punte față- spate, verificarea și testarea suspensiilor, înlocuire-reparare arcuri, brațe, reparații sistemul de direcție, sistemul de frânarelucrări de tinichigerie, instalație electrică. Prestatorul asigură pe toată durata contractului asistență rutieră non-stop și asigură tractarea autospecialelor.

50% din autospecialele IPJ au vechime mai mare de 10 ani și un grad de uzură ridicat, mai ales în cazul autovehiculelor din mediul rural!

Vechimea parcului-auto al IPJ a fost motiv de scandal între liderul de sindicat Florian Râpaș și conducerea IPJ. În 2018, Râpaș s-a plâns de vechimea mașinilor și de faptul că polițiștii care conduc mașinile vechi sunt expuși la riscuri majore, dacă reparațiile și întreținerea vehiculelor nu se realizează la timp. Râpaș a fost acuzat de colegii din IPJ că a transmis presei locale o serie de fotografii cu mașini de Poliție, aflate într-o stare avansată de degradare și care se aflau în circulație.

După un control al IGPR și mai multe emisiuni televizate, conflictul s-a aplanat și pe bugetul din 2019, Inspectoratul a alocat 100.000 de euro pentru servicii de reparații și întreținere a mașinilor de serviciu.

Din totalul de 196 de autovehicule, parcul-auto al IPJ este compus din 75 mașini Dacia Logan fabricate în 2006 și 32 de Logan-uri din 2009, în stare avansată de degradare și care vor fi înlocuite treptat, în funcție de alocările bugetare.

 

Principala achiziție a avut loc în 2015, când s-au cumpărat 25 de Dacia Logan și câteva Vw Polo. De asemenea, în intervalul 2015 – 2018 s-au mai cumpărat, 60 de buc. Dacia Logan de 1.2 și 0.9 și Dacia Duster (13 buc).

Cele mai puternice mașini ale IPJ-ului: 2 Audi A4, cu motor de 3.000 cmc, benzină – 220 CP. Un Passat de 2.8 benzină, 190 CP.

Parcul-auto mai are în dotare 1 Nissan Pathfinder, 2 motociclete BMW, 2 Mercedes Vito, 2 Mercedes Sprinter.

Ofertantul serviciilor solicitate va face dovada autorizarii acordate de Registrul Auto Român – privind autorizarea agentilor economici care presteaza servicii de reparare, de reglare si/sau desfasurare a activitatilor de reparații a vehiculelor rutiere. Având în vedere prevederile art. 179 litera a) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, ofertantul va demonstra ca, în ultimii 5 ani, a executat lucrari de reparații auto, în valoare cumulata de minim cuantumul ofertei depuse fara TVA.

Data de deschidere a ofertelor: 04.03.2019 15:00.

15 bookmark
0 notes
252 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.