Instanța a decis: Gabriel Rus a fost condamnat la 5 ani și două luni de închisoare

 -  -  18462Gabriel Rus, tânărul din Tîrlișua care a provocat un accident rutier în toamna anului 2017 pe DN 17, în localitatea Coldău, în urma căruia un tânăr de 21 de ani, care se afla la volanul unei mașini de taxi, a decedat și alte trei persoane au fost rănite, și-a aflat, miercuri, pedeapsa.

Magistrații Curții de Apel Cluj au decis condamnarea acestuia la 5 ani și două luni de închisoare. Sentința este definitivă, anunță Gazeta de Bistrița. La instanța de fond, respectiv Judecătoria Beclean, Gabriel Rus a primit o sentință mai blândă, de doar 2 ani și 7 luni în regim de detenție.

În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.proc.pen., admite apelurile declarate de către persoanele vătămate Z. M. N., Z. I. A., Z. T., Z. E. împotriva sentinţei penale nr. 228/30.10.2018 Judecătoriei Bistriţa – Năsăud, pe care o desfiinţează în latura penală şi, judecând în fond:

Condamnă pe inculpatul R. G., pentru săvârşirea infracţiunilor de: – ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală, la pedeapsa de 4 ani închisoare. – vătămare corporală din culpă prev. de art. 196 alin. 1, 3 şi 4 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. – conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, la pedeapsa de 2 ani închisoare. Constată că infracţiunile sus menţionate au fost comise sub forma concursului real și formal prev. de art. 38 alin. 1 și 2 Cod penal.

În baza disp. art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 4 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse (1 an şi 2 luni închisoare), astfel că aplică inculpatului pedeapsa finală de 5 ani şi 2 luni închisoare, în regim de detenție. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate.

Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. II.În baza art. 421 pct. 1 lit. b C.proc.pen., respinge, ca nefondat, apelul declarat de către apelantul – inculpat R. G., împotriva sentinţei penale nr. 228/30.10.2018 Judecătoriei Bistriţa – Năsăud (n. r. – Judecătoria Beclean).

Deduce din durata pedepsei închisorii aplicate inculpatului perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu, respectiv de la 1.10.2017, la zi. Stabileşte în favoarea Baroului Cluj, suma de 130 lei, onorariul parţial avocat din oficiu, pentru dna avocat C. M. – I., ce se va avansa din FMJ. Obligă apelantul să achite în favoarea statului suma de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 20 februarie 2019″, se arată în decizia Curții de Apel Cluj.

Reamintim că un grav accident de circulație s-a produs în dimineața zilei de 1 octombrie 2017, pe Drumul Național 17, în localitatea Coldău.

Un tânăr pe atunci în vârstă de 23 de ani, din Tîrlișua – Gabriel Rus, s-a urcat la volanul unui autoturism după ce a consumat băuturi alcoolice, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și a izbit frontal un autoturism de taxi care circula regulamentar. Rezultatele testării cu aparatul etilotest au indicat că șoferul avea o alcoolemie peste limita legală, motiv pentru care a fost dus la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În plus, la ora producerii accidentului, în zonă era ceață densă și drumul nu este marcat corespunzător din cauza unor lucrări. În urma impactului teribil, Claudiu Zegrean (șoferul taximetrului) a decedat și alte trei persoane aflate în autoturism au suferit răni, în vreme ce șoferul mașinii de teren (un VW Touareg) a scăpat doar cu câteva zgârieturi.

Despre acest subiect, Ziar de Bistrița a mai scris AICI.

18 bookmark
0 notes
187 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.