Instituţia Prefectului sprijină RAR Bistriţa-Năsăud în efectuarea verificărilor ITP din teren

 -  -  1075


Instituţia Prefectului anunță că vine în sprijinul Registrului Auto Român Bistriţa-Năsăud în efectuarea inspecțiilor tehnice periodice la tractoare şi maşini autopropulsate pentru lucrări. Totodată, prin acest demersuri, autoritățile îi ajută pe cei care dețin astfel de vehicule să le înmatriculeze sau să le înregistreze la primării.

Potrivit Instituției Prefectului, de doi ani, Registrul Auto Român (RAR) reprezentanţa Bistriţa-Năsăud dispune de un laborator mobil dotat cu echipamentele necesare efectuării inspecţiei tehnice periodice la tractoare agricole sau forestiere şi la maşini şi utilaje autopropulsate pentru lucrări, care se poate deplasa la o locaţie convenită la cererea primăriilor comunelor sau oraşelor din judeţ, în vederea efectuării ITP-ului, pentru eliberarea cărţilor de identitate a vehiculelor menţionate mai sus sau a atestatelor tehnice, după caz.

Această dotare vine ca urmare a O.G. 81/2021 și a Ordinului Ministrului Transporturilor și Turismului 2133/08.12.2005, acte normative care permit de ani buni desfășurarea activităților de efectuare a inspecției tehnice periodice de către R.A.R. în afara sediului reprezentanței pentru tractoare și mașini autopropulsate pentru lucrări și care sunt, în sfârșit, aplicate și în județul Bistrița-Năsăud.

Astfel, Instituția Prefectului sprijină RAR Bistrița-Năsăud în efectuarea acestor verificări ITP, punând astfel în aplicare prevederile legale potrivit cărora se permite desfăşurarea activităţilor de efectuare a inspecţiei tehnice periodice de către RAR în afara sediului reprezentanţei pentru tractoare şi maşini autopropulsate pentru lucrări.

În acest sens, Instituţia Prefectului a transmis tuturor primăriilor din judeţ o circulară pentru a informa edilii cu privire la această posibilitate de efectuare a ITP-ului, care vine în sprijinul proprietarilor în demersurile pentru înmatriculare sau înregistrarea la primării a vehiculelor care fac parte din categoria vizată, pe care le deţin.

Mai departe, solicitanţii sau Consiliile Locale pot trimite cereri către RAR, fie prin e-mail, fie direct la sediu, pentru a stabili un calendar de efectuarea ITP-ului la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale.

0 notes
200 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *