Insule ecologice pentru colectarea deșeurilor, la Năsăud

 -  - 


Primăria Năsăud a obținut finanțare de peste 2 milioane de lei, prin PNRR, pentru un proiect care vizează amplasarea unui număr de 25 de insule ecologice pentru colectarea deșeurilor, potrivit primarului Dorin Vlașin. 

”Am primit o nouă veste bună pentru oraș. Unul dintre proiectele depuse de U.A.T. Oraș Năsăud pentru cartierul de blocuri a fost acceptat pentru finanțare, urmând ca, în scurt timp, să se semneze contractul cu autoritatea de management. Este vorba despre proiectul ,,Dotare/amplasare de insule ecologice digitalizate”, depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, proiect în valoare de 2.255.593,24 lei”, a a anunțat Dorin Vlașin.

Primarul orașului Năsăud precizează că prin acest proiect vor fi amplasate 25 de insule ecologice în zona aferentă cartierului de blocuri.

”Vor fi 12 seturi insule ecologice tip 1 și 13 seturi insule ecologice tip 2. Insula tip 1: insulă supraterană încasetată cu 5 containere de câte 1.1 metri cubi (mc) pentru toate cele 5 fracții: biodegradabil, rezidual; sticlă; plastic și metal; hârtie și carton, iar insula tip 2 este o insulă supraterană compusă din 5 containere individuale (de la 2 metri cubi până la 5 metri cubi) cu golire în partea inferioară, pentru cele 5 fracții: biodegradabil, rezidual; sticlă; plastic și metal; hârtie și carton. Cu puțină răbdare, vom reuși să transformăm Năsăudul nostru drag într-un oraș modern și curat”, a precizat Dorin Vlașin.

Vizualizări 4,863 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.