Administratie

Întâlnire de lucru la Primăria Bistrița pe tema pasajului subteran ce va lega strada Gării de strada Tărpiului

 -  - 


Împreună cu proiectantul și cu specialiști din cadrul Primăriei Bistrița, primarul Ioan Turc a avut, joi, prima întâlnire de lucru pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea realizării pasajului subteran ce va lega strada Gării de strada Tărpiului.

”Mai exact, au fost discutate variante de stabilire a legăturilor pasajului auto subteran cu străzile laterale, urmând ca proiectantul să revină cu trei propuneri ce vor fi analizate ulterior. Este important să găsim cele mai bune soluții pentru realizarea investiției la înalte standarde de calitate și eficiență, întrucât construcția pasajului va asigura decongestionarea traficului din oraș și, totodată, va contribui la reducerea nivelului de emisii de noxe”, spune primarul Ioan Turc.

Edilul Bistriței completează că municipalitatea are în vedere câte o bandă auto și câte o pistă destinată bicicletelor pentru fiecare sens de mers, sisteme de aerisire și filtre, sisteme de drenaj, reamenajarea parcării din proximitate după conceptul „Park & Walk” și multe alte detalii ce țin de iluminatul inteligent, dotarea cu stații de încărcare electrice etc.

De asemenea, administrația locală urmărește și modernizarea pasajului pietonal subteran existent.

Valoarea proiectului este de aproximativ 8,5 milioane de euro, investiție acoperită prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

204 views
bookmark icon

One thought on “Întâlnire de lucru la Primăria Bistrița pe tema pasajului subteran ce va lega strada Gării de strada Tărpiului

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.