Din Bistrita

Interes tot mai mare pentru testările COVID-19 contra cost. Câte persoane au ales să plătească 290 de lei pentru a afla dacă au sau nu COVID-19

 -  - 


Peste 20 de persoane au solicitat să fie testate contra cost la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, potrivit informațiilor comunicate de unitatea medicală.

”Până astăzi, 12 mai, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița au solicitat testare contra cost pentru determinarea infecției cu COVID-19 un număr de 22 persoane, din care 3 nu s-au prezentat la testare, iar 4 au fost programate pentru testare pentru data de 14 mai”, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Costul unei testări este de 290 de lei.

Reamintim că, din data de 7 mai, SJU Bistrița vine în întâmpinarea celor care doresc să se testeze la cerere în vederea depistării infecției cu COVID-19, într-un laborator de biologie moleculară RT-PCR acreditat.

Recoltarea probelor se realizează în zilele de marți și joi, între orele 10:00 – 12:00, lângă cortul de triaj din curtea SJU Bistriţa, pe baza unei programări prealabile. Programarea se poate face telefonic, de luni până vineri, între orele 8:00 – 12:00, la numerele de telefon 0263 214390, 0263 214391, 0263 214392, interior 189. În cazul în care rezultatul probei este incert, retestarea se face în mod gratuit. Rezultatele probelor vor fi comunicate prin e-mail, în termen de 48 de ore de la recoltare.

În situația în care ar exista un număr mare de solicitări, pentru a nu fi afectate serviciile de testare la cerere (capacitatea laboratorului SJUB fiind limitată, iar prioritizarea la testare făcându-se în conformitate cu algoritmul aprobat de INSP), unitatea medicală a încheiat un protocol cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, care va prelua probele care depășesc capacitatea de testare de la Bistrița și le va realiza la Institutul Imogen.

Până la această dată, în Bistrița-Năsăud au fost confirmate 272 de cazuri de Covid-19, dintre care 156 de persoane s-au vindecat, iar 21 au decedat. În acest moment, la SJU Bistrița sunt internați 74 de pacienți confirmați cu Covid-19 (3 la Secția ATI, 15 la Secția Covid a spitalului, iar 56 la Secția Boli Infecțioase).

14 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.