Internet gratuit pentru locuitorii a 4 comune din Bistrița-Năsăud: Prundu Bîrgăului, Șieu Măgheruș, Budești și Lunca Ilvei

 -  -  1102


Comuna Prundu Bîrgăului din județul Bistrița-Năsăud va avea internet gratuit în spațiile publice după ce administrația locală a reușit să câștige o finanțare de la Comisia Europeană în valoare de 15.000 de euro.

Comisia Europeană a anunţat localitățile câştigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, pe lista câștigătorilor aflându-se și comuna Prundu Bîrgăului.

Conform proiectului, Prundu Bîrgăului va beneficia de bonuri valorice de 15.000 de euro pentru a achiziționa și instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau piețele publice.

Costurile pentru întreţinerea reţelei vor fi acoperite de localitate, iar reţele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate şi nu vor colecta date cu caracter personal.

ACTUALIZARE

Pe lângă comuna Prundu Bîrgăului, alte trei comune din județ vor beneficia de internet gratuit, prin intermediul programului WiFi4EU. Este vorba despre comunele Șieu Măgheruș, Budești și Lunca Ilvei.

Îi felicit pe primarii din Prundu Bîrgăului, Șieu Măgheruș, Budești și Lunca Ilvei că au răspuns apelului pe care l-am făcut în primăvară și au reușit să acceseze fonduri europene în vederea îmbunătățirii accesului la internet a locuitorilor acestor comune! Patru localități din județul nostru vor primi, de la Comisia Europeană, bonuri valorice de 15.000 Euro pentru achiziționarea de echipamente și instalarea acestora în vederea amenajării unor puncte de acces public și gratuit de internet wireless” a precizat deputatul Ionuț Simionca.

În calitate de deputat al judeţului Bistrita-Năsăud și, în același timp, de cetăţean care se confruntă în fiecare zi cu nevoia de a rămâne în permanență conectat la informațiile noi, îi încurajez pe primari să aplice pentru acest program de finanțare. O conexiune de internet wireless rapidă, modernă și la care au acces cât mai mulți locuitori va duce la creșterea nivelului de educație, informare și va avea un impact pozitiv asupra situației economice a unei localități” a mai completat parlamentarul bistrițean după ce a aflat că patru comune din județul nostru vor putea oferi cetățenilor astfel de facilități. 

0 notes
227 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *