Intervenții chirurgicale amânate la SJU Bistrița, pentru a putea asigura necesarul de oxigen pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19

 -  -  1062


Pentru a putea asigura necesarul de oxigen pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19 și internați la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bistrița, conducerea unității medicale a luat decizia de a amâna unele intervenții chirurgicale, a anunțat miercuri președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Potrivit șefului administrației județene, în prezent, consumul de oxigen în SJU Bistrița este de 4 ori mai mare decât cel înregistrat în perioada de dinainte de pandemia de coronavirus.

”Înainte de pandemie, noi am avut o stație care producea o anumită cantitate de oxigen. De atunci și până acum, noi am tot updatat-o și am tot făcut modificări. Dacă rețin bine, sper să nu greșesc, capacitatea de producere a oxigenului, față de perioada de dinainte de pandemie, este de 4 ori mai mare. Necesarul de consum este foarte, foarte mare. Din păcate, în ultima perioadă, deși am crescut de vreo 4 ori capacitatea de producere a oxigenului, suntem la limită cu consumul de oxigen”, a spus Moldovan într-o conferință de presă.

În aceste condiții, sursa citată a adăugat că managementul unității medicale a fost nevoit să ia decizia de a amâna unele intervenții chirurgicale care nu reprezentau urgențe medicale.

”Pentru că nu avem resursa de oxigen necesară, nu putem interveni decât în situații de urgență în zona Blocului Operator sau în alte zone. În Blocul Operator se folosește foarte mult oxigen și atunci decizia managementului spitalului, forțată de împrejurări, a fost de a reprograma anumite intervenții chirurgicale care nu erau în urgență, pentru a putea să avem disponibil oxigenul pentru bolnavii de COVID-19”, a adăugat Moldovan.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a dat asigurări că, în cazul unei defecțiuni majore, nu există riscul ca unitatea medicală să rămână fără oxigen.

0 notes
187 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *