INTERVIU: Șansa vieții pentru Doris Moldovan! Ce vrea să facă în Parlamentul României… Ce ziceți, merită votul?

Doris Moldovan a prins locul II la Camera Deputaților pe lista PNL. În prag de campanie electorală, Doris Moldovan vrea să convingă cetățenii județului că poate fi omul decisiv, alături de o echipă bine-structurată. Vrea să influențeze domeniul turistic și agro-turistic și e convinsă că entuziasmul tinereții o vă face să răzbată.

Doris Moldovan a acordat un interviu pentru Ziar de Bistrița și a expus o parte din ideile sale de cucerire a Parlamentului! Crede că PNL-ul are resursele necesare pentru a Guverna și județul va avea de câștigat cu cei 3 muschetari tineri de pe liste: Robert Sighiartău, Doris Moldovan și Ioan Turc.

 

Doris Moldovan, despre candidatura-surpriză și proiectele pe turism prin care județul va… înflori!

 

Reporter: – Spuneți-ne vă rog câteva lucruri despre candidatura surpriză a d-voastră pe listele PNL. A fost o funcție pe care ați dorit-o sau vi s-a făcut cadou?

Doris Moldovan: – Nu cred că a fost o surpriză pentru nimeni pentru că eu mă pregătesc de acest moment de câțiva ani încoace. Sunt de 9 ani membru activ în PNL.. am participat la toate campaniile electorale … fie că le-am condus sau fie că am fost alături de ceilalți lideri. M-am pregătit pas cu pas pentru acest moment de a candida la Camera Deputaților.

Niciodată NU a fost un secret acest lucru. Întotdeauna am spus că o să candidez, pentru că e normal ca orice om politic ce vrea să facă politică … trebuie să ai un target. Și eu am știut că pentru a ajunge aici trebuie să ai o experiență și Nu am vrut să ard etape. Tocmai pt că am venit din mediul privat și am avut firmă privată alături de părinții mei am venit din această zonă privată! NU am avut tangență mare cu politica și am crezut de cuviință, de bun-simț să am o experiență să simt ce înseamnă administrația mai ales că am terminat Științe Politice la Cluj și abia acum m-am simțit în stare pentru a candida. Iar candidatura mea NU a fost o surpriză pentru colegii mei și pentru cei care mă cunosc !

 

d3

d4

 

 

 

 

 

 

 

Reporter: – NU a fost o surpriză, dar putem spune că a fost o funcție făcută cadou de ceilalți colegi?

Doris Moldovan: – E impropriu să spui că e făcută cadou pentru că vine în urma unei munci consecvente în cadrul partidului, nu am plecat niciodată și am susținut fiecare coleg.. indiferent de funcțiile pe care a candidat. Nu este un cadou pentru că muncești ca să ajungi acolo: vii cu idei, cu proiecte cu implicare, dacă era cadou era așa… să fii direct…

Reporter: – Direct pe locul intâi…

Doris Moldovan: – Nu pe locul întâi, ci direct în Parlament!

Reporter: – Ce vă recomandă pentru această funcție în Parlamentul României?

Doris Moldovan: – Poate unii vor interpreta greșit vorbele mele printr-o lipsă de modestie, dar sunt pregătită să ajung în Parlamentul României, am experiența necesară, am dobândit-o în timp… cu răbdare și cu multă implicare știu ce înseamnă administrația locală și la nivel național pentru că am lucrat la Primăria București unde am întâlnit diverse situații. Am experiența politică, campaniile electorale.. unde am lipit afișe și am mers din casă în casă ani la rând.

Reporter: – Da, dar una este campania electorală și administrația și altceva ar fi să faceți legi în Parlamentul României. Ați ști ce butoane să apăsaţi pt a vă promova proiectele de lege?

Doris Moldovan: – Cu siguranță ajunsă acolo voi înțelege rapid care sunt mecanismele .. poate spun că sunt optimistă … când spun că legea e lege și normele sunt norme și voi face față cu brio pt că îmi doresc foarte mult să ajung cu rezultate, nu să ajung acolo și să fiu una dintre cei mulți!

 

 

Reporter: – Ne puteți spune câteva dintre proiectele pe care vă veți axa când veți ajunge în Parlamentul României?

Doris Moldovan: – Așa cum ani la rând am promovat prin toată activitatea mea județul și oamenii din județ, la fel voi face și acolo. Am ales să merg pe zona de dezvoltare turistică, de promovare a tradițiilor și a locurilor noastre. În ultima perioadă am studiat foarte mult legea turismului și am văzut lacunele. Legea NU a mai fost îmbunătățită de câțiva ani încoace. Zona noastră are un potențial uriaș de dezvoltare pe agroturism, pe ecoturism. Pentru că turiștii sunt atrași de tradiție, bun-gust și de bun-simț. Iar noi avem toate aceste ingredientele, avem locuri extraordinare, avem această bogată ladă cu zestre, monumente istorice, locuri frumoase, oameni extraordinari, un port extraordinar, un cânt care îți alină dorul și te face să zâmbești.. iar implicarea mea va fi pe îmbunătățirea legii turismului și tot ce înseamnă o strategie pe turism și de a da o șansă oamenilor să se dezvolte aici, în locurile în care trăiesc!

Reporter: – Primarii vă susțin când aud ce discurs aveți?

Doris Moldovan: – Nu doar că mă susțin, ci vin și cu idei. Zona mea, unde am activat este Valea Someşului și a Sălătuţei și eu cred că acolo avem un potențial extraordinar de a ne dezvolta turistic… avem acele drumuri care vor ajuta să se ajungă mai ușor la destinații și chiar cred că voi avea susținerea colegilor mei primari din zonele în care pot fi evidențiate.

 

Credeți că renumele o ajută să intre în Parlamentul României?

 

Reporter: – Vă bucurați de notorietate pe Valea Someşului și pe Valea Sălăuței acolo unde ați coordonat mai multe campanii în alegerie PDL-ului. Notorietate înseamnă intenție de vot?

Doris Moldovan: – Nu, NU înseamnă neapărat, dar lipsită de modestie eu cred că nu e mare diferență înre  intenția de vot și notorietatea pe care o am în acea zonă. Pentru că eu am menținut legătura cu oamenii de-acolo, le știu nevoile , mă asociază cu partea asta și pentru mine este o mare bucurie. Mă caută oamenii… uitați, nu demult am primit un mesaj că NU avem un centru de prelucrare a lânii, că se aruncă… oameni mă caută și pentru mine este un rezultat al muncii mele. Este nevoie și de mine și de ideile mele și cred eu că toți oamenii care îmi susțin această activitate mă vor și vota!

 

 

Reporter: – Cum vă explicați atunci, bucurându-vă de așa o notorietate, că Diana Morar a venit foarte aproape de d-voastră în alegerile interne?

Doris Moldovan: – Este foarte bine! Mi se pare normal. Și ea este un bun avocat. Este o colegă ce a activat în cadrul partidului și a fost implicată, iar asta arată că în acel moment votul a fost foarte democratic și fiecare a putut să se exprime în funcții de simpatii și de încredere.

Reporter: – Câștigă P.N.L-ul cu Doris pe liste sau pierde?

Doris Moldovan: – Vom vedea cel mai bine rezultatele la alegeri! Eu cred că faptul că mi s-a acordat încrederea votându-mă și foarte mulți primari au fost de partea mea… asta înseamnă că este un plus pentru lista de deputați ai PNL Bistrița-Năsăud!

Reporter: – Erau șanse să prindeți locul 1 pe liste?

Doris Moldovan: – Nici nu mi-am dorit! De aceea nu mi-am depus candidatura pentru locul întâi. Avem un președinte de partid tânăr și mi se pare corect și foarte bine venită prezența lui pe locul întâi a Camerei Deputaților. Este momentul tinerilor, el vine din zona de bussines, are un bagaj destul de consistent în spate și mi se pare foarte bun pentru locul întâi la Camera Deputaților!

Reporter:  Având notorietatea pe care o aveți, putem spune că poate fi o capcană intrarea d-voastră în cursă în sensul că veți da voturile celorlalți doi colegi…Robert Sighiartău și Ioan Turc iar d-voastră aveți “șansa” de a rămâne acasă.

Doris Moldovan: – Nici nu mă uit la asta.. pentru că altfel nu eram aici. Suntem o echipă, ne susținem reciproc.. de-asta ne vedeți mereu împreună. NU am pus vreodată în balanță câte voturi aduc eu sau dacă am o șansă sau NU. Șansa este a tuturor, și alegerile fiind pe lisă, nu sunt uninominal… deci riscăm. Nici nu vreau să mă gândesc în a fi o campanie!

Reporter: – Dacă NU ieșiți  deputat, veți renunța la politică?

Doris Moldovan: – Nici nu m-am gândit foarte mult la acest lucru. Sunt pozitivă și optimistă… simt pulsul și spun eu că am foarte multe  șanse să ajung în Parlamentul României. La politică este foarte greu să renunț pentru că este o pasiune a mea și îmi place ceea ce fac. Nu voi renunța la a face politică poate niciodată… dar vom vedea ce ne rezervă viitorul.

 

Doris Moldovan ne dezvăluie SECRETUL succesului în politică!

 

Reporter: – Care este secretul succesului în cariera d-voastră? Iată-vă pe o listă la Camera Deputaților, v-ați bucurat de funcții de-a lungul…… ?

Doris Moldovan: – Am fost consecventă, am muncit foarte mult și am avut o echipă care m-a susținut și împreună am avut ceste rezultate, NU de una singură!

Reporter: – Ce studii aveți încât să fiți cea mai bună alegere a PNL-ului?

Doris Moldovan: – Am terminat Științe Politice la Cluj acum mulți ani… în 2002… am termint Administraie Publică. L-am avut profesor pe dl. Emil Boc, la Drept Constituțional și așa am ajuns să fiu una dintre cele care am activat în cadrul partidului… dânsul deja se implicase și fiind un model pentru mine, clar că l-am urmat și în politică și am ținut o legătură cu dânsul și drept urmare m-am înscris și eu în PDL.

Reporter: – De ce să voteze cineva cu Doris Moldovan, de exemplu? Ce atuuri aveți față de ceilalți candidați?

Doris Moldovan:  – Nu poate să voteze cu Doris Moldovan, poate să voteze cu PNL, cu această echipă tânără, plină de proiecte. Fiecare avem zona noastră pe care ne-am axat. Eu voi merge pe această zonă uneori intangibilă, de fonduri europene, de agro-turism. Sunt un om al fapelor, NU al vorbelor… și colegii mei vă pot spune că la discursuri NU sunt prima. Mă vedeți foarte rar să vorbesc… și să NU am rezultate. Prefer rezultatele și să fiu activă.Cred eu că în anii anteriori, prin Fundația pe care am avut-o, prin AJOFM, cred că am avut rezultate și merit să fiu susținută. Oamenii NU vor fi dezamăgiți dacă îmi vor acorda încrederea!

Reporter: – De ce NU ați fost mai activă în Cons. Județen din postura de consilier de opoziție?

Doris Moldovan: – A fost scurt timpul.. nu îmi place să atac doar de dragul de a ataca, doar de dragul de a vorbi. Am depus un proiect la Cons. Județean și aștept să văd ce drum va lua. Am depus un proiect la C.J, o hartă a obiectivelor din județ… avem locuri multe, iar când te duci undeva, datorită internetului vedem ce avem de vizitat. În județ, NU prea ai ce să accesezi și atunci am propus acea hartă!

d1

Reporter: – Considerați că este un proiect serios acesta cu punctarea zonelor turistice ale Bistriței?

Doris Moldovan: – NU e doar o hartă.. să fie recenzii din partea tuturor, cu meșteșugarii din zonă, cu producătorii locali, toate pensiunile.. fiecare cu descriere. Harta se va dezvolta și vom avem pe hartă tot ceea ce trebuie să știe un turist. (min 17.30).

Reporter: – Sunteți consilier personal al senatorului Cristian Florian și al europarlamentarului Daniel Buda…

Doris Moldovan: – NU personal, ci parlamentar… doar al dl Cristian Florin

Reporter: … Ați fost și al dl. Daniel Buda.
Doris Moldovan: … pentru o scurtă perioadă.

Reporter: – I-ați sfătuit pe această linie de tursim agro-turism de agricultură?

Doris Moldovan: – Pe perioada cât am fost consilier al dl. Buda… Noi ca și consilieri trebuia să trimitem 5 întrebări locale… pe care dânsul le prelua și le propunea in dezbatere. Faptul că am fost obligată să identific probleme.. m-au ajutat mult pt ceea ce fac acuma. Am găsit zone cu mari probleme, am înțeles lucruri pe care NU le știam direct de la oamenii îndreptățiți … m-a ajutat foarte mult acea perioadă!

Reporter:  Nimic NU e întâmplător…

Doris Moldovan: – nimic nu e întâmplător, să știți!

Reporter:  Aceste funcții cum au venit.. recomandare, interviu? Cum vin funcțiile astea de consilier parlamentar?

Doris Moldovan: – M-am implicat foarte mult pentru colega mea Gabriela Montoiu acum 2 ani, care era pe lista euro-parlamentarilor PNL și automat și pt Daniel Buda… am coordonat campania… am fost activă , a văzut că am o relație foarte bun cu cei din jurul meu, cu primarii… și când a ajuns europarlamentar a venit cu propunerea asta. Avea nevoie de un om cu care să țină legătura!

Reporter: – Mereu ați avut funcţie-cheie în interiorul cabinetelor parlamentare, ați condus o instituție deconcentrată la AJOFM, ați ajuns la București după aceea..

d5Doris Moldovan: – Hai să nu spunem că AJOFM a fost o instituție de așa mare impact, să fim serioși că NU a fost atât de… a fost o funcție care mi s-a potrivit foarte bine. Am avut o echipă foarte bine pregătită care m-a ajutat mult. Eu am venit din mediul privat, nu direct tânără și neștiutoare. Din 2001 am fost director comercial la mai multe firme, am avut propria afacere, am muncit și știu ce înseamnă să te zbați, să ai angajați… abia apoi când aveam aproape 30 de ani am ajuns director… după munca mea și singură mi-am câștigat existența până la momentul respectiv. Deci NU am ajuns peste noapte la AJOFM.

Reporter: – Deci NU a fost o funcție-cadou?

Doris Moldovan: – Nu! A fost oarecum o recompensă a muncii mele, dar vă asigur că oamenii susținuți pentru anumite funcții la vremea respectivă NU a fost pentru că sunt frumoși și…

Reporter: – … lipesc afișe…

Doris Moldovan: – Nu, nu, a fost pentru că mi s-a dat încredere că pot!

Reporter: – La fel ca și-acum!

Doris Moldovan: – La fel ca și-acum.

Reporter: – Deci Nu sunteți o vânătoare de funcții?

Doris Moldovan: – NU, chiar NU!

În partea a II-a a acestui interviu, Doris Moldovan vorbește despre Guvernarea alături de prim-ministrul Dacian Cioloș și modul în care ea se va implica pentru dezvoltarea județului Bistrița-Năsăud și susținerea proiectelor tuturor primarilor, indiferent de culoarea politică.

 
Comentarii

Caricatură

Ziar de Bistrita