Ultimele noutati

INTERVIU cu Robert Sighiartău: “Cei care NU merg la vot își pierd DREPTUL de a se plânge!”

Robert Sighiartău încheie în forță campania electorală și așteaptă rezultatele finale. Președintele PNL crede că partidul său își va atinge scopul în aceste alegeri și va trimite în Parlamentul României tripleta liberală: pe el, pe Doris Moldovan și pe Ioan Turc.

Va trage linie la sfârșit și va analiza munca de echipă și efortul depus de toți membrii de partid în această campanie. În plan personal se va axa pe proiecte legislative care privesc mediul de afaceri și promite măsuri eficiente de relaxare fiscală și debirocratizare  în domeniul economic.

Reporter: – Am observat că în acțiunile de campanie s-au implicat Dolha, Dobra, Cristian Florian… să zicem aripa nemulțumiților. Care este atmosfera în rândul liberalilor?

Robert Sighiartău:  – Este o atmosferă de lucru. Au fost intr-adevăr colegi care s-au implicat cu toată inima, au fost alături de noi in această campanie, însă au fost și membri care au făcut doar figurație. Evaluările le vom face intr-un cadru familial, după alegeri!

w1

w2

 

 

 

 

 

 

România ÎNAINTE, cu Cioloș prim-ministru!

 

Reporter: – Cum vi s-a părut campania aceasta? Ce așteptări au oamenii cu care ați interacționat de la viitorul Guvern?

Robert Sighiartău: A fost o campanie atipică. Diferită față de ce a fost până acum. Cred că a fost o campanie civilizată, cred că este un mic progres față de celelalte campanii eletorale. Sunt foarte multe așteptări. De la diferite categorii sociale, și din diferite domenii. Românii au nevoie de un proiect, o viziune în care să creadă. Cetățenii noștri iși doresc locuri de muncă bine plătite, astfel încât să nu mai fie nevoiți sa plece în străinătate, își doresc să aibă parte de servicii medicale și de infrastructură modernă. Își doresc deasemenea să simtă că Statul într-adevăr îi servește și NU invers.

Reporter: – De ce ar fi bine să Guverneze Cioloș și P.N.L? Ce argumente aveți pentru cei nehotărâți, să zicem?

Robert Sighiartău: – Un politician din România spunea cu câteva luni în urmă că starea României din ultimii 25 de ani se aseamănă foarte mult o mașină care circulă continuu în sens giratoriu, aceasta nu înseamnă că am bătut pasul pe loc, ci mai mult că am dat inapoi pe toate planurile. PNL are drept obiectiv fundamental al politicii sale, ieșirea din această inerție atât de dăunătoare și înaintarea cu pași mici si siguri pe drumul unei democrații autentice, pe drumul normalizării situației generale din țară. O dovadă în acest sens o constituie și faptul că în ultima vreme PNL a promovat masiv oameni noi tineri sau maturi , integri și competenți. Acest proiect , “România Înainte” cu Dacian Cioloș prim-ministru , ne dorim să fie proiectul real al tuturor românilor.

 

Punct ochit-punct LOVIT: Robert crede că PNL-ul va da 3 PARLAMENTARI pe județ!

Reporter: – Sunt zvonuri că în județul nostru PSD-ul a trecut de 40%… ceea ce e ENORM. Cum stă PNL-ul în sondaje și ce șanse reale sunt pentru ca PNL să trimită la București 3 parlamentari?

Robert Sighiartău: – Eu nu aplec urechea la zvonuri. Duminică vom vedea și evalua rezultatele. Sunt increzător ca vom atinge obiectivul propus, acela de a trimite în Parlamentul României 3 parlamentari.

Reporter: – Legea electorală ar trebui îmbunătățită? Având în vedere că sunt restricții pentru afișaj, panouri stradale etc. ceea ce avantajează din start pe cei aflați la putere, care au expunere mai mare ?

Robert Sighiartău: – Consider că am trecut dintr-o extremă în cealaltă, trebuie puțin imbunătățită legea electorală astfel incât oamenii să realizeze faptul că ne aflăm in campanie electorală. Pot fi modificări minore,in ceea ce privește afișajul, panourile stradale dar in orice caz nu mai trebuie să ne intoarcem la ce a fost.

Reporter: – Ca deputat, pe ce proiecte legislative o să vă axați?

Robert Sighiartău: – În domeniul economic. Așa cum am declarat inclusiv în această campanie, pentru a avea o dezvoltare sănătoasă și pe termen lung a României avem nevoie de un mediu de afaceri prosper, care să ofere locuri de muncă bine plătite și un trai decent pentru oameni. Simplificarea legislației în domeniul economic, măsuri de relaxare fiscală si de debirocratizare, acestea vor fi prioritățile mele.

 

Sighiartău crede că mașinăria PSD poate fi învinsă: “să NU uităm ce s-a intâmplat la alegerile prezidențiale din 2014”

 

Reporter: – În județ, P.S.D are structuri puternice și deține majoritatea primăriilor! Credeți că primarii în funcție vor putea influența voturile comunității?

Robert Sighiartău: – Primarii sunt lideri de opinie in comunitățile lor, mai ales cei performanți, cred că o parte din decizia finală este influențată și de ei, insă să nu uităm ce s-a intâmplat la alegerile prezidențiale din 2014.
Oamenii vor să aleagă ei inșiși!

Reporter: – Radu Moldovan a făcut un pronostic și a spus că PSD va da 4 parlamentari și de la PNL veți intra doar d-voastră! Ce veți face dacă P.N.L obține scor mai slab ca la locale?

Robert Sighiartău:  – Fiecare are dreptul de a-și exprima o opinie. Eu nu cred că PSD va lua 4 parlamentari. Mă gândesc la un scor mai bun ca și la alegerile locale.

Reporter: – S-a muncit 100% în această campanie? Au tras toți liberalii la aceeași căruță?

Robert Sighiartău:  – S-a muncit foarte mult, am mers in fiecare comună, in fiecare sat, am îndurat temperaturi foarte scăzute, am dus mesajul Partidului Național in fiecare casă, însă cred ca există intotdeauna loc de a imbunătăți si de face mai bine un lucru sau altul.

Reporter: – Un mesaj de final pentru toți cetățenii! De ce să iasă la vot?

Robert Sighiartău: – Momentul in care ne aflăm reprezintă fără indoială un foarte important prilej pentru transformarea pe fond a clasei politice din România. PNL consider ca a facut pași importanți in această direcție. Făra indoiala este doar inceputul acestui proces, determinant pentru politica de astăzi si de mâine a României. Pentru a putea duce acest mai departe acest proces de reformă a clasei politice avem nevoie ca oamenii de bună credință sa meargă la vot. Un român spunea că cei care nu merg la vot iși pierd dreptul de a se plânge. Și inclin să îi dau dreptate!
Caricatură

Ziar de Bistrita