Într-o comună de pe Valea Bârgăului se vor amenaja trotuare pe marginea DN 17

 -  -  11483


Amenajarea unor trotuare pe marginea drumului național 17 și a unor noi locuri de picnic, precum și reabilitarea unor drumuri sunt doar o parte din proiectele pe care locuitorii comunei Tiha Bârgăului le vor vedea realizate, întrucât în bugetul local pe anul 2020 au fost prevăzuți bani și pentru aceste investiții. 

“Bugetul din acest an este unul axat pe dezvoltare. Ne așteaptă un an cu foarte multe investiții, cu foarte multe lucrări în comună, lucrări care vizează construirea de drumuri, de rețele publice de apă și apă uzată, extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public, construirea unei platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd. Multe dintre aceste investiții se află deja în derulare din fonduri europene sau guvernamentale, însă am reușit să prindem și din bugetul local o serie de investiții necesare în comunitatea noastră, investiții pe care oamenii din comună le-au cerut”, spune primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Șut.

Potrivit primarului, în bugetul pe acest an au fost prevăzuți bani și pentru reabilitarea unor străzi din comună, dar și pentru amenajarea a circa 1, km de trotuare pe marginea drumului național 17.

Pe lângă străzile prinse la asfaltare prin proiectele europene au fost prinse și două străzi din bugetul local cu o lungime de aproximativ 500 m – în satul Tiha Bârgăului (la Coloana auto) și în localitatea Tureac (strada Rusu Nicolae). De asemenea, un proiect la care și eu, dar și lumea ține foarte mult și pe care încercăm în fiecare an să îl dezvoltăm, vizează amenajarea de trotuare pe marginea drumului național 17. Anul acesta am alocat 430.000 de lei din bugetul comunei pentru realizarea acestor investiții, bani cu care vor fi amenajate peste 1,7 km de trotuare în localitățile Tureac și Mureșenii Bârgăului. O propunere venită din partea locuitorilor comunei noastre a vizat extinderea locurilor de picnic în zona Valea Străjii unde avem deja câteva locuri amenajate și vom ține cont și de acest aspect, urmând să fie extinsă și acea zonă pentru relaxare”, a mai precizat primarul.

Consiliul Local Tiha Bârgăului a adoptat cu 14 voturi “pentru” și o „abținere” bugetul de venituri și cheltuieli din acest an al comunei.

În prezent, Primăria Tiha Bârgăului are în derulare investiții în valoare de 65 de milioane de lei, bani proveniți atât din fonduri europene și guvernamentale, cât și din bugetul local. Un număr de 16 proiecte se află în lucru la nivelul comunei.

 

1 notes
608 views
bookmark icon

One thought on “Într-o comună de pe Valea Bârgăului se vor amenaja trotuare pe marginea DN 17

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *